Na otvorenju sezone odbojkašice Slobode dočekuju Smeč iz Širokog Brijega

0
136

Odbojkaška sezona počinje danas susretima četvrfinala Kupa Federacije BiH, a igračice tuzlanske Slobode dočekuju ekipu Smeča iz Širokog Brijega (17 sati).

Već za vikend počinje i takmičenje u Premijer ligi BiH, aTuzlanke u 1. kolu igraju u gostima protiv Modriče.

Između dva prvenstva u Slobodi je bilo dosta novosti. Za novog trenera imenovan je Mensur Malović, bivši trener Pola/Bosne iz Kalesije. U stručnom štabu i dalje je Nihad Zahirović.

Ekipu su napustile iskusne Lejla Softić, Amela Hadžić, Lejla Ramić, Berina Kantić i Nedima Kamberović. Softić i Hadžić su prešle u lukavački Smeč, član Superlige Federacije, dok Ramić namjerava život nastaviti u Njemačkoj. Kantić je prešla u redove Kule Gradačac. Reprezentativka Kamberović školovanje nastavlja u SAD.

– Ima puno novih igračica i to jako mladih. Jedna od njih je Ena Muhamedović koja je došla iz Maglaja i igra na poziciji srednjaka. Tu je i Belma Ibrahimović iz Srebrenika, na poziciji primača. Nove su i dvije tehničarke Armela Jahić, takodjer iz Srebrenika i Armina Avdić iz Bosne (Kalesija). Dosta je djevojčica iz škola odbojke sa podruja TK – kaže za Tuzlalive.ba Elma Karabegović, jedna od nositeljica igre Slobode i kandidatkinja za kapitena ekipe.

Evo koje će u novoj sezoni brojeve imati igračice što će braniti boje Slobode. 1. Emina Alić, 2. Selma Omerović, 3. Armina Avdić, 4. Edita Hasanović, 5. Elma Karabegović, 6. Daliborka Simić, 7. Belma Ibrahimović, 8. Amra Isaković, 9. Ena Muhamedović, 10. Armela Jahić, 11. Ela Klopić, 12. Ervina Tučić. Tu su još Azra Kasumovic, Azra Smajlović, dvije nove mlađe igračice iz Živinica, Belma i Zerina Bajrić.

Kako izgleda i djeluje na parketu novi sastav Slobode, vidjet ćemo danas u 17 sati, kada u Kupu “koplja ukrste”, Tuzlanke i Širokobriježanke. (tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here