Na margini: Jasmin Imamović ekspert za ljubavne priče (Foto)

14
1051

Obično iz službi Gradske uprave saopćavaju o svemu i svaćemu u čemu sudjeluje gradonačelnik Jasmin Imamović, o tome ko mu dolazi i kome on odlazi, ali jedan događaj je ostao mimo očiju javnosti i budžetskih korisnika.

Naime, prekjučer je u Društvu hrvatskih književnika, na Trgu bana Josipa Jelačića, u 12 sati, predstavljena knjiga “Gartlic ljubavi: 40 najljepših ljubavnih priča iz Ozlja”. Riječ je o zbirci u kojoj je 40 kratkih priča koje su od od 2014. do 2017. godine nagrađene ili pohvaljene na međunarodnom književnom natječaju za najbolju kratku ljubavnu priču “Moje drago serce”.

“Gartlic ljubavi”, Ozalj, 6. novembar 2018.

Ne bi u svemu bilo ništa čudno i za nas zanimljivo, da u najavi događaja nije navedeno i slijedeće:

“Knjigu će u prostorijama DHK na Trgu bana Jelačića predstaviti članovi stručnog povjerenstva natječaja: književnica Julijana Matanović (ujedno i urednica Gartlica ljubavi), sveučilišna profesorica Dubravka Težak, te književnik i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović”!?


Dalje se navodi:

“Zbirka Gartlic ljubavi: 40 najljepših ljubavnih priča iz Ozlja predstavlja kulminaciju i krunu prve četiri godine natječaja „Moje drago serce“. Međunarodni je to književni natječaj za najbolju kratku ljubavnu priču inspiriranu slavnim pismom koje je Petar Zrinski noć uoči smaknuća 30. travnja 1671. u Bečkom Novom Mjestu uputio svojoj supruzi Katarini, a koje započinje upravo tim besmrtnim riječima: „Moje drago serce“. S obzirom da ovo dirljivo i tragično pismo svjedoči o jednoj velikoj povijesnoj ljubavi, na natječaju se traže upravo ljubavne priče, a njihove teme trebaju biti vezane uz Ozalj i njegovu kulturnu i povijesnu baštinu. Na natječaj je kroz prve četiri godine stiglo više od 200 priča, a stručno povjerenstvo za vrednovanje priča u sastavu Julijana Matanović, Dubravka Težak i Jasmin Imamović među njima je izabralo 40 najboljih – svake godine tri priče koje su ovjenčane nagradom „Stjepko Težak“, te još sedam koje su dobile posebne pohvale povjerenstva. Ove je godine tih 40 najuspješnijih priča objavljeno u zbirci Gartlic ljubavi. Predsjednica stručnog povjerenstva Julijana Matanović ujedno je i urednica zbirke, a knjiga je objavljena u nakladi Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj pod pokroviteljstvom Grada Ozlja”.

Jasmin Imamović i Julijana Matanović u Kući plamena mira u Tuzli, na promociji knjige hrvatske knjževnice 2014.g.

Dok naš gradonačelnik, koji se van BiH radije predstavlja kao književnik, dok ga u Tuzli obični smrtnici doživljavaju kao Faraona, zanemaruje u Tuzli objekte i događaje bitne za istoriju i baštinu ovog grada, ruši staro, a ne obnavlja što se obnoviti može, treba i traži, on svesrdno sudjeluje ničim izazvan kao član žirija za promociju grada Ozlja, kao ekspert za ljubavnu prozu, a moguće i poeziju. Kakve veze im gradonačelnik Tuzle s lokalnom nagradom grada Ozlja, pitat će ne(t)ko?

Poslije promocije “Gartlica ljubavi”, Ozalj, 6. novembar 2018.g. (Facebook stranica grada Ozlja)

Veza je Julijana Matanović, hrvatska književnica, a naše gore list, rođena u Gradačcu, koja je čest gost Književnih i neknjiževnih susreta u Tuzli, kao gost gradonačelnika Imamovića. Najčešći je član žirija za dodjelu Književne nagrade “Meša Selimović” u Tuzli, itd.

Pozivnica za promociju Imamovićeve knjige u Zagrebu 2015. godine

Vijest iz “Večernjaka” iz maja 2014. godine: “U sklopu festivala Ja BiH u ponedjeljak 8. rujna u 19 sati u zagrebačkom klubu Velvet u Dežmanovoj ulici 9 bit će predstavljen književnik Jasmin Imamović, inače i dugogodišnji gradonačelnik Tuzle. U programu će uz pisca sudjelovati i Milana Vlaović, Julijana Matanović i Jasmin Duraković. Ulomke iz knjiga čitat će Armin Omerović, a nastupit će i tenor Ivan Jelić”.

Sve djeluje po onoj narodnoj: “Ti meni tamo, ja tebi ovdje”. I mirna Bosna. Samo, književnost je jedno, a trošenje gradskog budžete za hobije i “međunarodnu književnu saradnju”, druga stvar. I tako već godinama. Neko u Gradskom vijeću, barem, trebao bi, ako ništa drugo, upitati gradonačelnika i književnika u pokušaju: ko ti je odobrio put u radno vrijeme i potpisao putni nalog, šefe!? (sa)

Download PDF

14 Komentari

 1. Trebao je i on predstaviti kakvu svoju ljubavnu pricu ako nesvoju a ono svoje svalerke asje koja je tih prica ispricala podosta u njihovoj dugogodisnjoj vezi al ne s njim

 2. Ma nije on za te ljubavne price on de bavi ljubavima iz prvog i drugog svjtskog rata.sto se zaneete tice ona zna gdje joj je mjesto nemoze prije asje koja jedina cita njegova djela

 3. Hej moj Boro,

  Mišu skupo dođe Asja. On pade skonja na magarca zbog Asje. Ikiš, ko smije da je više pogleda, a kamoli da joj se udvara, ili nedaj bože da snjom ulazi u neku ljubavnu priću.U Tuzli bi mu se zatrlo sjeme, jer Faraon nikad zbog svog sujetnog pasjaluka ne prašta nikome, pogotovo kad je Asja u pitanju.

 4. Mozda si fato iu pravu al nece vise niko zakaciti vidio sam je prije neki dan izgleda ko otirac a nije kod njega pasijaluk vec bolest

 5. Bolest, da kako, i to urođena.
  Dosta je novca potrošeno sa leđa građana na pisanje i štampanje njegovih takozvanih knjiga datih bjelosvjetskim ublehašima.
  Sada treba očekivati njegovu novu autobiografsku knjigu pod nazivom ” Moji najljepši dani sa As*om i slovenačkom offšor kompanijom”.

 6. Mi Tuzlaci treba da se ponosimo što nam se na čelu grada nalazi gradonačelnik-KNJIŽEVNIK i njegova savjetnica koji podstiću predivne ljubavne priće koje bude romantičarske osjećaje.
  Zato je u našem gradu kao u raju.U pola dana se omladina odmara u kafićima i mazi u parkovima uz žamor fontana.
  Omladino,
  ne napuštajte ovaj lijepi grad jer u njemu teče med i mlijeko, zahvaljujući našem gradonačelniku Faraonu Jasminu Imamoviću.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here