Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, radovi na mnogim pravcima

0
165

Uz povoljne uvjete za vožnju, promet se na većini cestovnih pravaca odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi – saopćeno je iz Auto moto saveza BiH.

Na dionicama cesta gdje se obavljaju radovi promet se odvija sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad – Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u tunelu Igman preusmjeren.

Zbog radova obustavljen je promet na M-5 u Jajcu (most preko rijeke Plive). Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jezero – Jajce, a vozila preko 7 tona preusmjeravaju se na dionicu Crna Rijeka – Mrkonjić Grad.

Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk II na dionici M-17 Zenica – Nemila, promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

M-1.8 Srebrenik – Orašje (tunel Ormanica), M-2 prolaz kroz Neum. M-5 Busovača – Kiseljak,M-17 Tarčin – Konjic (Bradina), Bradina – Podorašac, M-18 Semizovac – Vogošća, Jošanica – Stup (Rajlovac), Kladanj – Podpaklenik, te M-19.2 Kladanj – Vlasenica.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-1.8 Šićki Brod – Srebrenik u mjestu Potpeć i M-14.1 Brod – Odžak (Klakari Donji).

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja, saopćeno je iz AMSBiH. (Foto: Tuzlalive.ba ilustracije)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here