Na graničnim prelazima BiH slobode lišeno šest osoba

0
271

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine slobodje je lišeno šest osoba.

Tako su službenici Jedinice granične policije Brod lišili slobode I.L. (1994.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Žepču zbog krivičnog djela „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“.

Kontroliran je pri izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod i predat službenicima Sudske policije Odžak.

Na ulasku u BiH na MGP Izačić službenici JGP Izačić lišili su slobode dvojicu bh. državljana. J.B. (1963.) potraživao je Općinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela „prevara“, dok je za S.J. (1991.) potragu raspisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona zbog krivičnog djela „trgovina ljudima“.

J.B. predat je službenicima Sudske policije Bihać, a S.J. pripadnicima MUP-a USK.

Službenici JGP Zvornik pri ulasku u BiH na MGP Karakaj lišili su slobode B.Ž. (1982.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici zbog krivičnog djela „oštećenje tuđe stvari“. Državljanin BiH predat je službenicima Sudske policije Bijeljina.

Također, pri ulasku u BiH na MGP Velika Kladuša lišen je slobode A.S. (1984.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Cazinu zbog sedam krivičnih djela: „ugrožavanje sigurnosti“, „nasilničko ponašanje“, „napad na službenu osobu“, „teška krađa“, „oštećenje tuđe stvari“, „razbojništvo“ i „silovanje u pokušaju“.

Službenici JGP Velika Kladuša bh. državljanina predali su službenicima Policijske stanice Cazin.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo 18.5.2018. na letu iz Minhena lišen je slobode H.I. (1964.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „prevara“. Službenici JGP Aerodrom Sarajevo predali su ga službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo. (AA)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here