Mujkanović: Nećemo trčati u potrazi za trenerom

0
123

„Iznenadna ostavka tim menadžera Admira Smajića nije smak svijeta i nećemo trčati da čim prije pronađemo novog trenera. Do daljeg ostaje raditi stručni štab u sastavu kakav je trenutno“, u izjavi za Fenu rekao je predsjednik tuzlanske Slobode, Senad Mujkanović.

Potvrdio je da je bilo kontakata s nekim trenerima, ali da imena koja su se pojavila u javnosti nisu potekla iz kluba nego od pojedinih menadžera.

– Možda se ne dogodi ništa u naredna tri dana, a moguće je da s vlastitim snagama odigramo prva tri kola. Kao što pokušavamo u vatru ubaciti što više svojih igrača, tako ćemo uraditi i s domaćim trenerima. Imamo dvojicu s profi licencama, jedan od njih je Bošnjaković, tako da će u saradnji s ostalima nastaviti voditi ekipu. Nije nam problem da se kaže ko će od igrača biti među prvih 11 – izjavio je Mujkanović.

Napomenuo je da će, ipak, tražiti novog trenera, ali to mora biti neko s iskustvom i nespornim autoritetom.

U ovom trenutku, smatra predsjednik Slobode, veći je problem pronaći vratara, jer nakon povrede Azira Muminovića Tuzlaci nemaju adekvatnu zamjenu na mjestu čuvara mreže.

– Osim vratara, treba nam dobar napadač i stoper. Da da nam se ne dogodi kao u prošloj sezoni kada smo ostali samo s jednim stoperom, jer su se povrijedili Mehmedagić i Škahić – kaže Mujkanović, uz napomenu da su s nekim igračima u kontaktu.

Sloboda će sutra na Tušnju odigrati „generalku“ protiv visočke Bosne. Taj meč se igra od 18 sati i pokazat će u kojoj mjeri je odlazak Admira Smajića ostavio traga na igri tuzlanskih nogometaša.

Sloboda je do sada odigrala utakmice s ekipama Mladosti (0:3), Krupe (0:0) i Veleža (2:1). Rijetko kada je odigrala manje pripremnih utakmica. (F, mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here