Mujkanović i Husić dogovorili kako će stadion Tušanj koristiti i Sloboda i Sloga

0
298

Nogometaši Sloge iz Simin Hana igrat će premijerligaške utakmice na stadionu Tušanj u Tuzli, dogovoreno je na sastanku predstavnika dva kluba.

Iako je minulih dana bilo dosta oprečnih izjava klupskih predstavnika, danas su dogovoreni uvjeti pod kojima će Sloga igrati na gradskom stadionu u ovoj takmičarskoj sezoni.

– Bilo je nekih manjih problema vezanih za korišćenje infrastrukture i kvaliteta travnjaka, ali sada je dogovor postignut. Ranije sam govorio da se razgovorom sve može riješiti – izjavio je predsjednik Slobode Senad Mujkanović.

Predsjednik Sloge Azmir Husić nije bio pregovarač uime novog premijerligaša, nego je ta uloga povjerena sportskom direktoru Almiru Husiću.

Azmir Husić je nedavno rekao da Mujkanović “nije prava adresa za pregovaranje o korišćenju stadiona Tušanj, nego će o tome odlučiti neko drugi”.

-Danas smo dogovorili sve uslove, prije svega, one tehničke prirode, za odigravanje utakmica Sloge koja će se ubuduće zvati Tuzla City. Prije žrijebanja parova obavijestit ćemo i NS BiH kako bi se omogućilo da u istom kolu ne budemo domaćini i mi i Sloboda – rekao je Husić, zahvalivši se na razumijevanju predstavnicima Slobode u JU Gradski stadion Tušanj.

Prvenstv o u Premijer ligi BiH strta 21. jula, dok će žrijebanje biti obavljeno 20. juna u Sarajevu.

Sloga će u svoju porvu premijerligašku sezonu ući s novim trenerom Slobodanom Starčevićem, bivšim strategom Krupe, dok će dužnost direktora kluba obavljati Saša Vugdalić, koji je ovu dužnost do prije godinu i po dana obavljao i u Slobodi. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here