Mladi tuzlanski karatista Sandro Krešić treći na svijetu

0
753

Karatista Sandro Krešić, član kluba “DO” Tuzla, okitio se na tek završenom Svjetskom kupu u Hrvatskoj bronzanom medaljom i tako ostvario izvanredan uspjeh za bh. karate sport.

Završena smotra najboljih karatsista svijeta u Umagu (od 30. VI do 2. VII.) okupila je oko 2.500 takmičara iz 170 zemalja. Na ovom prestižnom prvenstvu učestvovao je i Karate Klub „DO“ iz Tuzle sa svoja tri takmičara, koji su postigli izvanredan rezultat.

Sandro Krešić završio je kao treći je na svijetu osvojivši bronzanu medalju koja je jedina za Grad Tuzlu i jedna je od dvije osvojene za Tuzlanski Kanton. Tako je na najbolji način zatvorio uzrasni nivo U-14  u teškoj kategoriji.

Krešić je u aprilu ove godine postao prvak države, a u maju prvak Balkana, tako da je bronza iz Umaga bila nastavak sjajnog niza rezultata ovog mladog takmičara.

Takodje moramo istaći dobar nastup Melihe Đulović, mladje kadetkinje U-14 u kategoriji -42 kg, koja je nakon tri pobjede eliminisana u 4. kolu u borbi za medalju, ali se na kraju  našla u krugu deset najboljih na svijetu.

Recimo na kraju da je trener ekipe “DO” Anto Krešić u Umagu uspješno položio testove i postao akreditirani evropski i licencirani svjetski trener, saopćeno je iz Karate kluba “DO” Tuzla. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here