Miloš Kalezić: Slobodi je mjesto među četiri najbolje ekipe u državi

0
677

Crnogorski nogometaš Miloš Kalezić (24) u Slobodu je došao krajem januara, potpisavši ugovor na pola godine uz mogućnost produženja.

Miloš Kalezić na utakmici protiv Radnika (Foto: Miro Petrović)

Dolazak u Tuzlu novi je iskorak u njegovoj karijeri i odmah je zadovoljio ukus trenera Vlade Jagodića, koji ga vidi u rosteru od 18 igrača za naredno prvenstvo.

– Prijatno sam iznenađen kako sam u Tuzli primljen od suigrača i publike. Sve je odlično i svakako da nisam pogriješio što sam došao, tim prije što je Sloboda veliki klub – kaže Kalezić u razgovoru za Fenu.

U minuloj sezoni tri puta je bio starter, nastupio je kao srednji vezni igrač na deset utakmica s prosjekom od 66 minuta. Jedini gol postigao je protiv Radnika iz Bijeljine, u Ligi za prvaka.

Mnogo više očekuje u narednoj premijerligaškoj sezoni, ali i publika i struka od njega.

– Na treninzima dajem maksimum, jednako kao i na utakmicama. Na šefu je da odluči kakva će mi biti uloga, ali moram reći da sam zadovoljan minutažom od prošle polu sezone. Planovi su mi za sada vezani za Slobodu. Dobra je stvar što mi je uprava ponudila novi jednogodišnji ugovor. Šta će dalje biti, vidjet ćemo – napominje kršni Crnogorac.

Unatoč turbulencijama u klubu, te odlasku velikog broja igrača, Kalezić vjeruje da će Sloboda i u narednom prvenstvu igrati značajnu ulogu.

– Kao što su rekli predsjednik Mujkanović i trener Jagodić, cilj Slobode je plasman u Ligu za prvaka. Slobodi je mjesto među četiri najbolje ekipe u BiH i treba uvijek da se bori za jedan od trofeja. Ove godine liga će biti jača jer je popunjena kvalitetnim klubovima. Skoro svaka utakmica će biti derbi – smatra Kalezić.

Interes svakog igrača je, kaže, da pruži maksimum kako bi Sloboda ostvarila što bolji plasman.

– To je, ujedno, odskočna daska za sve nas. Jer, poslije Tuzle svakako bih želio napraviti dobar inozemni trasfer. Ali, o tome kad dođe vrijeme. Sada razmišljam samo o Slobodi – zaključio je Kalezić. (Miroslav Petrović, Fena)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here