Miftah Anwar Sani bez minute u PLBiH: Indonežanin napustio Tuzlu!

Dolazak anonimnog nogometaša iz Indonezije dovodi se u vezu sa bivšim sportskim direktorom Slobode Sanelom Mašićem

1
366
Miftah Anwar Sani: Ni sekunde nije proveo na terenu u službenom nastupu (Foto: FK Sloboda)

Miftah Anwar Sani, prvi fudbaler iz Indonezije u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, spakovao je kofere i vratio se u domovinu.

On je trebao zaigrati u dresu tuzlanske Slobode, ali angažman nije završio onako kako je planirano.

Anwar Sani vraća se u Indoneziju bez odigrane zvanične utakmice u Slobodi, a kako će i odigrat kada nije ni bio registrovan.

Anonimnog nogometaša “iskopao” anonimni sportski direktor

On je pod dosta čudnim okolnostima i stigao u Rudarsku 2. Sloboda je od njegovog dolaska trebala zaraditi određeni novčani iznos. To je potvrdio i bivši sportski direktor Sanel Mašić.

– Istina je da će ovaj fudbaler Slobodu na mjesečnom nivou koštati 450 KM. Neozbiljno bi bilo tvrditi da ćemo zaraditi 20.000 dolara, mada to može biti iznos u rasponu od dvije do 80.000 dolara, pa čak i više. No, lupati cifre i upuštati se u neke dalje komentare nije ozbiljno – svojevremeno je Mašić rekao za Faktor.

Da li je Sloboda dobila nešto novca, vjerovatno nikada nećemo saznati, ali je sigurno da je od Anwara Sanija profitirao Instagram profil kluba, s obzirom na to da su Indonežani “okupirali” stranicu.

Brojnim igračima Slobode po isteku sezone završava i angažman na Tušnju i zanimljivo će biti pratiti rubriku “odlasci” i “dolasci”. Još nije poznato ni da li će Mladen Žižović i sljedeće sezone biti na klupi Tuzlaka, piše Faktor.

Čije su ruke bile u medu?

Postoji sumnja da je neko, ipak, inkasirao određenu svotu novca, s obzirom na to da se unaprijed znalo kako Sani neće odigrati, ne minutu, nego ni sekundu u dresu tuzlanskog kluba, ali će u njegovo CV-u ostati zapisano da je bio član Slobode (Tuzla, Europe).

A prema nekim informacijama iz Indonezije, momak sa profesionalnom licencom, mogao bi biti oslobođen služenja vojnog roka, što je, prema našim izvorima, bio i osnovni motiv nesvakidašnjeg aranžmana.

A to, naravno, košta. Možda bi pobornik transparentnosti, Elmir Šećerbegović, mogao na klupskoj stranici objasniti i nešto oko ovog transfera: kome je trebala ova avantura i lakrdija i kakvu je ko imao korist od svega? Jer, nije lijepo igrati se ugledom kluba. (F, tl)

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here