Midžić: Moramo se Dubici “osvetiti” za poraz u Mejdanu

0
187

Najinteresantniji duel 17. kola Premijer lige za rukometašice igra se u subotu u Kozarskoj Dubici gdje domaće rukometašice dočekuju zahuktalo Jedinstvo AtlasRelax.

U pitanju je duel ekipa koje pretenduju na vicešampionsku poziciju. Dubica je Tuzlanke u prvom dijelu sezone iznenadila u Mejdanu (27:24) i to je jedan od dva poraza koje su „labudice“ doživjele u ovoj sezoni. Tvrde da im je to bila najlošija utakmica u prvenstvu, da sličnu igru ne mogu ponoviti dva puta, te da u Dubicu putuju po „osvetu“.

– Očekuje nas jako teška utakmica, možda najbitnija u ovoj polusezoni. Najviše iz razloga što se moramo iskupiti za neočekivani poraz krajem oktobra prošle godine u Mejdanu. Ekipa je cijelu sedmicu dobro trenirala, svi smo zdravi, spremni i motivisani da borbenošću i taktički nadmudrimo Dubicu i vratimo im milo zadrago – kaže u razgovoru za Fenu Neira Midžić, jedna od nositeljica igre Jedinstva AtlasRelaxa.

Lako je reći šta i kako treba uraditi, ali kako to sprovesti na terenu gdje i protivnik ima svoje planove, adute i želje?

Midžić smatra bitnim da njena ekipa od prve minute nametne tempo i svoju igru.

– A to je jaka odbrana sa polukontrom i kontrom. Ne smijemo se opustiti, naravno niti ih potcijeniti, jer znamo da je riječ o jednoj od najboljih ekipa u BiH. Ali, ako mi odradimo svoj dio posla i budemo se držali dogovora, mislim da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje – smatra bek tuzlanske ekipe.

U Tuzli je golmane Jedinstva AtlasRelaxa do očaja dovodila Jovana Ilić, šesnaestogodišnjakinja, koja je „u po“ Mejdana zabila 12 golova i, u stvari, bila prevaga za svoju ekipu na toj utakmici.

– Jedan je od najboljih mladih bekova u BiH i trudit ćemo se da učinak Ilićke svedemo na minimum. Ako odbranu budemo odigrali na nivou posljednjih utakmica i ako naša vratarka Martina Šumelj bude imala svoj dan, mislim da će bodovi pripasti nama – smatra Midžić uz podsjećanje da njen tim nije poražen u zadnjih šest prvenstvenih utakmica, a ukupno 12 u nizu, računajući i pripremne susrete u ovoj godini. (Miroslav Petrović, FENA – Foto: mpt)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here