Pezer zauzeo šesto mjesto na Evropskom prvenstvu u Glasgowu (Video)

0
214

Bh. atletičar Mesud Pezer osvojio je šesto mjesto na Evropskom dvoranskom prvenstvu u škotskom Glasgowu, a u finalu je kuglu bacio 20.69m.

Pezer je u kvalifikacijama u trećoj seriji kuglu bacio 21,08 metara, što mu je najbolji rezultat u sezoni. Norma za finale je iznosila 20,90 metara, ali dobar ritam iz polufinala nije uspio prenijeti i u borbi za medalju i nažalost je ostao bez iste.

Zlatnu medalju osvojio je Poljak Michal Haratyk koji je bacio kuglu 21.65m, dok je na drugom mjestu završio Nijemac David Storl koji je bacio kuglu 21.54m. Mjesto na podijumu zauzeo je i Čeh Tomaš Stanek koji je bacio kuglu 21.25m.

Pezer je u prvom pokušaju bacio kuglu 20.10m i odmah se na njegovom licu moglo vidjeti razočarenje, a kasnije je iz dodatna četiri pokušaja najviše dobacio do 20.69m što mu je donijelo šesto mjesto.

Četvrto mjesto pripalo je Portugalcu Franciscou Belu koji je kuglu bacio 20.97m, što mu je lični rekord, dok je peti bio Bob Bertemes iz Luksemburga. Iza Pezera su ostali Marcus Thomsen iz Norveške i Nikolaos Skarvelis iz Grčke. (tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here