Mesić: Kada bi Srpska pokušala da se otcijepi, odmah bih presjekao koridor

2
388

Kada bi Republika Srpska pokušala da se otcijepi trebalo bi odmah presjeći koridor, smatra nekadašnji predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić.

“Kada bi neko otcijepio dio BiH, da se ja pitam, presjekao bih koridor i to bi bilo za par sati gotovo”, kaže Mesić.

Komentarišući nedavnu izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da vjeruje da će doći do otcjepljenja Srpske od BiH i da mu niko ne može zabraniti da vjeruje, da mašta, da ima ideal, Mesić je za FTV rekao da je Dodik dolaskom na vlast promijenio svoj prvac djelovanja.

“Mislim da on (Dodik) iskreno vjeruje da se BiH može podijeliti i da u tome smislu on sve i preduzima. Međutim, njega će vrijeme razuvjeriti kao i mnoge druge. BiH je nedjeljiva i na ovom prostoru ta arhitektura je do kraja završena, prema tome svako onaj ko troši energiju i sredstva na neostvarive ciljeve čini gluposti”, mišljenja je Mesić, prenosi sarajevski portal “Vijesti”.

Na pitanje gdje je u svemu tome međunarodna zajednica, Mesić kaže da je međunarodnim obavezama preuzet opstanak BiH, te da je Hrvatska potpisnica sporazuma, dakle ugovora kojim preuzima određene obaveze, a obaveza je opstanak cjelovite BiH.

“Svako onaj ko bi razbijao BiH morao bi da doživi određenu akciju onih koji garantuju njen opstanak, a u svakom slučaju to je i Hrvatska”, dodao je Mesić.

Isti izvor podsjeća da je Mesić, svojevremeno pred kraj svog mandata, rekao da bi u slučaju da dođe do otcjepljenja Republike Srpske trebalo da reaguje NATO. (nn)

 

2 Komentari

  1. Sporazumi i ugovori postoje da se krše. Svijetom vlada sila i novac, pravo onoliko koliko veliki žele da se primijeni. Kao da bi se Dodik šepurio sa izjavama da iza njega ne stoji Srbija i Rusija. Isto je sa Čovićem. Bošnjačka vlast nema nikakvu razumnu politiku koja bi EU i dr. prezentirala štetnost takvog nacionalističkog djelovanja, jer i nju to održava. Nevjerovatne gluposti je sve više, ne postoji način da se istoj čovjek suprostavi. Takva politika strašno košta, i narod to mora platiti, a kolovodje su sve bogatije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here