Međunarodno natjecanje: Zamisli da si pismo koje putuje kroz vrijeme…

0
813

Svjetska poštanska unija (UPU) i ove godine organizira izbor najljepšeg pisma mladih, a tema je ‘Zamisli na trenutak da si pismo koje putuje kroz vrijeme. Koju poruku želiš prenijeti svojim čitateljima?’.

Na natjecanju mogu sudjelovati mladi od 9 do 15 godina starosti, a natječaj je otvoren do 15. travnja ove godine, priopćeno je iz Hrvatske pošte Mostar.

Cilj izbora najljepšeg pisma je potaknuti razvitak umijeća pisanja i promicanje međunarodnog prijateljstva. Pismo, koje će na natjecanju predstavljati BiH, odabrat će stručni žiri i poslati ga Međunarodnom uredu gdje će ući u konkurenciju za izbor najljepšeg pisma mladih u svijetu.

Troje prvoplasiranih učenika bit će nagrađeni tablet računalima i novčanim nagradama (300, 200 i 100 KM) kao i njihovi nastavnici materinskog jezika (100 KM). A preostali učenici od 4. do 10. mjesta bit će nagrađeni prigodnim poklonima.

Hrvatska pošta Mostar prigodnim će darom posebno nagraditi školu iz koje na adresu HP Mostar stigne najljepše pismo po mišljenju vanjskog člana žirija.(f, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here