Maškare defilovale Tuzlom i uveseljavale građane (Foto)

0
953

Vrijeme je pokladnih karnevala, a ta tradicija nastavljena je i u Tuzli.

U organizaciji Katoličkog školskog centra „Sveti Franjo“ učenici, maskirani u princeze, leptiriće, aveti, patuljke, vještice, razbojnike i kauboje, svemirce i mumije, te druge likove iz bajki i crtića, prošetali su danas gradskim korzom, a okupili su se na Trgu slobode gdje su uveseljavali mnoštvo građana.

Karnevali se organizuju svuda u svijetu, uglavnom u područjima s većinskim katoličkim stanovništvom, u pravilu krajem februara, odnosno, u razdoblju prije korizme. Ova svetkovina popraćena je maskiranim povorkama, plesovima, vatrometom i cvijećem, a toga je bilo i danas na tuzlanskim ulicama.

Ravnatelj KŠC „Sveti Franjo“, vlč. Vlatko Rosić, podsjetio je da se tradicija karnevala njeguje u Tuzli skoro dva desetljeća.

-Za razliku od prijašnjih godina, ovoga puta su karneval organizovali samo učenici naše škole, a ostavili smo mogućnost da se priključi tko želi. U ovom vremenu krize i beznađa svima nam je potrebno da damo malo oduška, veselimo se. Istodobno prilika da učenici ispolje svoju kreativnost u pravljenju maski. Kao što vidimo, toga nije nedostajalo – izjavio je za Fenu ravnatelj Rosić.

U karnevalskoj povorki našli su se i članovi orkestra Balsika iz Tuzle i Limene glazbe iz Živinica, kao i Tuzlanske mažoretkinje pod vodstvom profesorice Amire Salković.

Svečanost je trajala skoro dva sata, a na kraju su po tradiciji, učesnicima karnevala i građanima, dijeljene slasne krafne. (tl – Foto: Miro Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here