Malkočević: Nadam se da ćemo favoritima otkinuti koji bod!

0
555

U Bakuu će 8. travnja biti obavljeno ždrijebanje skupina za Europsko prvenstvo U-17. Osim domaćina Azerbajdžana i reprezentacije Bosne i Hercegovine, dva debitanta na završnom natjecanju, u bubnju će biti Danska, Škotska, Engleska, Italija, Njemačka, Nizozemska, Ukrajina, Portugal, Švedska, Francuska, Austrija, Srbija, Belgija i Španjolska.

Izbornik kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević nada se da nam ždrijeb neće donijeti najteže protivnike, mada ističe da je za mlade Zmajeve svaka od spomenutih selekcija iznimno težak suparnik.

– Ne smijemo se zanositi i previše očekivati. Za nas je veliki uspjeh što smo nakon tri sudjelovanja u elitnom dijelu natjecanja izborili plasman među 16 najboljih. Jedina smo selekcija iz BiH koja se u povijesti plasirala na EP. Mi smo mala zemlja, debitanti smo na velikim natjecanjima, a s obzirom na uvjete u kojima radimo, ovo je pothvat kojim se moramo ponositi svi, počev od ove djece do vrha Saveza i cijele države – kaže Malkočević.

Europsko prvenstvo u Azerbajdžanu održat će se od 5. do 21. svibnja. Iz svake skupine u eliminacije idu po dvije reprezentacije. Malkočević napominje da neće biti dugačkih priprema kadeta.

– Za njihov uzrast to bi bilo prenaporno, kao što su bile i same kvalifikacije, a bit će završnica. U Trening centru u Zenici boravit ćemo 6-7 dana. Uspjeh u kvalifikacijama treba mladim nogometašima biti podstrek za budućnost.

kadeti_Bosnia and Herzegovina U17
Što se, ipak, može očekivati od generacije igrača koji su postigli povijesni uspjeh? Izbornik je rezerviran, a tko ga poznaje, svjedočit će da se nikada ne razmeće velikim obećanjima, niti mu je stalo do publiciteta.

– Pokušat ćemo odigrati najbolje. Znači, ne idemo na izlet, mada je plasman na EP za ove dečke najveća nagrada. Ipak, ne smijemo izigrati povjerenje Saveza i javnosti. U Gruziji smo pobijedili Italiju, a iza smo ostavili Rusiju. Vjerujem da možemo još nekom od favorita otkinuti koji bod.

Malkočević očekuje da će kadetska reprezentacija i dalje imati veliku potporu NS BiH i svih njegovih struktura.

– Moram istači zahvalnost svim ljudima koji su nam omogućili okupljanja, pripreme i natjecanje, a također i svim mojih saradnicima i članovima stručnog štaba, uključujući i koordinatore za omladinski nogomet. Naš je rezultat plod uspona u svim selekcijama Saveza. Moji suradnici Ratković, Mulaosmanović, Džidić i ja dijelimo zasluge, ali one pripadaju i liječniku dr. Edinu Kulenoviću, fizioterapeutu Mirzi Kabilu, te ekonomima i drugima iz pratećih službi. Također, koordinatoru Muratu Jahi, zaduženom za omladinski nogomet Danijalu Piriću, pa sve do generalnog tajnika Jasmina Bakovića i predsjedjenika Elvedina Begića, dopredsjednika i članova IO NS BiH – zaključio je izbornik Sakib Malkočević.

Na kraju, dodao da se ne smije zaboraviti ni ulogu Zorana Erbeza, izbornika U-15 reprezentacije, koji je selektirao igrače što su kasnije prešli u kadetsku selekciju. (Miroslav Petrović, Sportske novosti)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here