“Malagić” najavljuje otvaranje stotinu radnih mjesta

0
778

Kompanija „Malagić“, vodeći proizvođač tapaciranog namještaja u regiji, raspisala je konkurs za prijem novih 100 radnika u Sarajevu.

-U našem objektu u Rajlovcu pokrećemo novu proizvodnju tapaciranog namještaja kako bi odgovorili novim potrebama naših kupaca u Njemačkoj, Austriji, Rumuniji, Holandiji i drugim zemljama Evropske zajednice. Mi više od 90 posto svoje proizvodnje namještaja izvozimo na zahtjevno svjetsko tržište, kaže Fatmir Malagić, vlasnik kompanije.

I prošle je godine „Malagić“ otvorio još jednu fabriku u Brčkom, sjedištu kompanije. Otvaranjem još jedne fabrike u Sarajevu uslijedilo je zbog toga što u nšem glvnom gradu postoji resurs kvalifikovane radne snage koja je ostala bez posla nakon propasti tamošnjih fabrika namještaja.

-Naš školski sistem je prestao da školuje kvalifikovane majstore bez kojih nema ni razvoja industrije, proizvodnje uopšte. Mi bi u Brčkom otvorili novu fabriku ali ovdje nema nezaposlenih majstora. Nadam se daće se vratiti dobre, stare škole u privredi koje su postojale i u bivšoj državi, postoje na Zapadu a i Srbija ih vraća u sistem srednjih škola, veli Malagić. (MT)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here