Maksimalan učinak tuzlanskih sportista ovog vikenda

0
571

Vikend koji izmiče, bio je izuzetno uspješan za tuzlanske sportiste.

U četiri nastupa izborili su četiri pobjede i što je najvažnije, tri su zvanične pobjede donijele plasman ka vrhu prvenstva.

Podvig vikenda svakako je pobjeda košarkaša OKK Slobode protiv Kaknja (76:75), ostvarena trojkom Enesa Latifagića u posljednjim sekundama utakmice. OKK Sloboda je gotovo sigurno sudionik Lige za prvaka. Kuriozitet je da je tuzlanski tim vodio Velimir Gašić, s početnom upalom pluća, a to samo pokazuje koliko je popularni Gaša odan profesionalnom pozivu, čak na uštrb zdravlja (ovo drugo svakako nije dobro).

Odbojkaši Slobode u derbiju su pobijedili Ilijaš u maratonskom meču (3:2), koji je trajao više od dva sata. Susret je obilježila prilično dobra posjeta u Mejdanu, te sjajno navijanje što je bio vjetar u leđa domaćim odbojkašima.

Istina, Tuzlacima je pobjeda donijela “samo” dva boda, tako da ih je 7 Lukavac, pobjedom u Kalesiji protiv Bosne (3:1), za bod pretekao na vrhu tabele: 7 Lukavac 35, Sloboda 34, Ilijaš 32 boda…

Odbojkašice Slobode u Mejdanu su glatko pobijedile Radnik iz Bijeljine (3:0) i time su osigurale plasman u play-off, s tim što u posljednja dva kola mogu poboljšati svoju poziciju. Sada su na 6. mjestu sa 24 boda. Pobjeda “lastavica” se očekivala, ali valja im odati priznanje za maksimalno zalaganje i maštovitu igru.

Četvrtu pobjedu ostvarile su rukometašice Jedinstva AtlasRelaxa koje su u pripremnom meču pobijedile Krivaju rezultatom 47:29. Igralo se tri puta po 30 minuta, a Tuzlanke su pokazale koliko je bitna “duga klupa”. Praktično mogle bi sastaviti dvije ekipe i da se obje uspješno takmiče u najvišem rangu.

Idući vikend slijede nova iskušenja, odbojkašima i odbojkašicama predstoje gostovanja, kao i nogometašima Slobode koji će nakon “zimskog sna” konačno pojuriti loptu za bodove, ovoga puta u Doboj Kaknju protiv Musemićeve Mladosti.

Košarkaši i košarkašice igrat će domaće utakmice,  rukometaši i rukometašice još su u pripremnom razdoblju i igraju trening-utakmice. uskoro će i njima “pijetao najaviti zoru”, pa će na teren i u trku za bodovima. (mp, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here