London: Više od 20 osoba povrijeđeno nakon što se kombi zaletio u pješake (Video/Foto)

0
402

Više od 20 osoba je povrijeđeno nakon što se kombi zaletio u grupu pješaka u Londonu, prenosi BBC.

Veliki broj policijskih snaga nalazi se na južnoj strani Londonskog mosta te su s mjesta događaja saopćili kako je povrijeđeno više od 20 osoba.

Reporter BBC-a Nick Quraishi izvjestio je kako se kamion zaletio u grupu pješaka i tako iza sebe ostavio više od 20 povrijeđenih. BBC također navodi kako se pretpostavlja da ima i stradalih.

Policija je zatvorila Londonski most nakon incidenta. Istovremeno, na pijaci Borough došlo je do napada noževima, nakon čega se čula pucnjava, a dogodio se i još jedan incident.

Veliki broj policijskih i kola Hitne pomoći je na mjestu događaja, a područje nadlijeće i helikopter. Jedan očevidac rekao je za BBC da je bijeli kombi izletio s puta i udario pet ili šest osoba, dok britanski Mirror javlja da je povređeno blizu 20 osoba.

Gradska služba za javni saobraćaj saopćila je da je na zahtjev policije zatvorila željezničku stanicu kod Londonskog mosta. Podsjećamo da se posljednji incident, koji je okarakterizian kao teroristički, dogodio na britanskom otoku 22. maja, kada je bombaš samoubica ubio 22 ljudi na koncertu američke pop pjevačice Ariane Grande u Manchesteru, na sjeveru Engleske. (rs, ag, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here