Ljekari u Kantonu 10 jutros stupili u generalni štrajk

0
494

Liječnici u Kantonu 10 jutros u 7 sati su stupili u generalni štrajk. Kako je u saopćenju za javnost početkom ovog mjeseca navedeno “sa žaljenjem poduzimaju taj radikalni korak u nastojanju da poboljšaju uvjete rada, materijalni, socijalni, personalni položaj liječnika, a i cjelokupnog zdravstvenog sustava u K10“.

Iz Glavnog odbora Sindikata liječnika HBK-a istaknuli su kako su sa prethodnim ministrom zdravstva više od pola godine nastojali otvoriti dijalog oko potpisivanja strukovnog kolektivnog ugovora za liječnike, ali da je odgovor, kako tvrde, najčešće bio ignoriranje zahtjeva.

U priopćenju informiraju javnost i pacijente da će svi liječnici za vrijeme štrajka biti na svom radnom mjestu, te da će se način i opseg pružanja zdravstvene zaštite za vrijeme štrajka regulirati Sporazumom o poslovima koji se ne smiju prekidati dok traje obustava rada. Dakle, svi pacijenti za koje se procjeni da su njihovi zdravstveni problemi hitne naravi, bit će zbrinuti bez odlaganja, stoji u tom priopćenju Glavnog odbora Sindikata liječnika HBK.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here