“Labudice” neće igrati u Challenge kupu

0
311

Osvajanjem trećeg uzastopnog naslova viceprvakinja BiH, rukometašice tuzlanskog Jedinstva stekle su i ove sezone pravo nastupa u Challenge kupu EHF-a, ali „labudice“ će ovoga puta „preskočiti“ Evropu.

Zvjezdan Karadzin, predsjednik Skupstine OZRK Jedinstvo (Snimio: Miroslav Petrovic)

Iako su prišle godine ispale u dvomeču s PAOK-om iz Soluna, Tuzlanke su jednom pobjedom opravdale sudjelovanje u ovom takmičenju.

– Zbog stanja u RS BiH ništa se još ne zna, ali unatoč svemu, zbog finansijskih poteškoća nismo se u toku prijavili za nastup u Challenge kupu. U ovoj sezoni naglasak će nam biti na radu sa domaćim igračicama koje bi uskoro trebale da nose igru naše ekipe – izjavio je za TuzlaL!VE.ba predsjednik Skupštine Jedinstva, Zvjezdan Karadžin.

Tuzlanke će u novoj sezoni trenirati poznati srbijanski Dragan Lukić. Tačan datum priprema još nije utvrđen, ali će to najvjerovatnije biti krajem idućeg mjeseca.

-Ekipa će biti dosta izmijenjena. U pregovorima smo s još nekoliko igračica, s tim što moram reći da ih je na domaćem tržištu malo slobodnih, pa pojačanja u skladu s mogućnostima tražimo u susjedstvu. Ambicije ćemo definisati ovisno o tome kakvu ekipu sastavimo i ko će još ući u Upravni odbor. Novi ljudi su bivši rukometaši i biznismeni Milenko Tadić i Nedim Hadžiefendić. Grad nam je obećao veću finansijsku podršku nego do sada. Tražimo i generalnog sponzora – izvjestio je Karadžin.

Osim novog trenera, Jedinstvo je u svoje redove dovelo Andreu Mijailović iz Loznice, dok su ugovore s klubom produžile Martina i Matea Šumelj, Admira Zvekić i Damljana Bošnjak. (mp, f, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here