“Labudice” na odmoru do 1. augusta, još se ne zna ko će ostati u ekipi

0
244

Rukometašice Jedinstva ostvarile su najslabiji plasman u posljednje četiri premijerligaške sezone. Nakon 22 kola, zauzele su 10. mjesto od 12 ekipa, sa 18 bodova.

U ovoj sezoni ponovo su briljirale igfračice Gruda koje su ostvarile rijedak pothvat – 100 prvenstvenih utakmica u nizu bez poraza.

Treba reći da su startale s velikim brojem povrijeđenih igračica, ali i lutanjem klupske uprave vezanim za angažman trenera (promijenjena tri) i novih igračica (od novih nijedna nije dočekala kraj prvenstva, a od povratnica ostale su Rajković i Kulić).

U prethodnie tri sezone “labudice” su se borile za naslov prvakinja, ali su se zadovoljavale titulom viceprvakinja. Valja reći, da je sve ove godine ekipa stizala do završnice Kupa BiH, ali bez osvojenog trofeja. “Plafon” je bio nastup u Challenge Cupu i pobjeda protiv PAOK-a.

Najbolja igračica ekipe i prvenstva, Admira Zvekić, nakon završetka prvenstva napustila je klub i potražit će ambiciozniji. Ko još odlazi, za sada se ne zna. Kao ni ko će ostati.

– U ovom trenutku znam samo da će pripreme za novo prvenstvo početi 1. augusta, te da ću ja i dalje voditi ekipu. O svemu ostalom treba da se izjasni klupska uprava – izjavio je za Tuzla LIVE trener Danijel Sabljić, koji je ekipu preuzeo početkom godine, nakon odlaska Elmira Grabčanovića, a prije toga ostavke Dragana Lukića.

Zašto je sezona bila “blijeda”, ima objašnjenja, ali treba reći i da se odstupilo od koncepta koji je usvojen u sezoni 2014/2015., kada se ekipa vratila u Premijer ligu, s trenerom Zvjezdanom Tomićem, i kada je najavljivan pohod na nove titule prvaka, uz maksimalno korišćenje svog trenerskog i igračkog kadra, te lokalnih biznismena, koji su se najčešće slikali za EPP, a doprinosili su skoro nikako ili vrlo skromno. (mp)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here