“Labudice” i Krivaja igrale 90 minuta i postigle 76 golova (Foto)

1
820

Pripremajući se za nastavak prvenstva, rukometašice Jedinstva AtlasRelaxa pobijedile su danas u Tuzli ekipu Krivaje iz Zavidovića rezultatom 47:29 (18:14, 13:10, 20:5).

Umjesto dvije utakmice, predstavnici klubova dogovorili su se da se igra jedna sa tri puta po 30 minuta, što objašnjava ovako veliki broj postignutih golova.

Dok su imale snage, gošće su pružale dobar otpor Tuzlankama, pa je nakon sat vremena domaći sastav vodio sa skromnih 27:24.

Nakon toga umor je učinio svoje, kao i mnogo duža klupa Jedinstva AR čije su igračice u posljednjih pola sata postigle 20, a gošće samo 5 golova.

No, oba trenera , domaći Jasmin Unkić i gost Adnan Bašić imali su svoje “dionice” u kojima su isprobavali “jačinu glasa”. Posebno nakon što nakon sat igre sve nije štimalo u domaćem timu, čija je klupa takva da se mogu napraviti dvije podjednako jake ekipe.

Ali, danas je bilo prilike za “galamu”, pa i za dodatno zagrijavanje uoči posljednjih pola sata igre. Za očekivati je da će što se prvenstvo bude primicalo, glasovi oba trenera biti – sve tiši.

Najefikasnije u redovima Jedinstva AtlasRelaxa bile su Neira Midžić sa 9, Admira Zvekić i Marijana Sorak po 7, te Matea Šumelj i Sanja Katić sa po 5 golova. Golove su postigle još Indira Horozović 4, po 3 su zabile Nermina Kušmić – Jogunčić i Armina Isić, Dora Vrdoljak 2, te Dea Vuković i Selma Omerović po 1 gol.

U ekipi Krivaje sa 12 golova prednjačila je Sara Bašić, dok se Dragana Kukić u strijelce upisala 6 puta. Ajna Mačak postigla je 4 gola, po 2 su zabile Lejla Musić, Jasmina Selmanović i Ilma Mehanović, a 1 gol dala je Anita Drinić. (mp, foto: Miro Petrović)

Rezultati Jedinstva AltasRelaxa:
Loznica: Voždovac 13:16
Loznica: Loznica Grad 28:14
Šabac: Medicinar 31:35
Tuzla: Loznica 44:14
Tuzla: Krivaja 47:29

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here