“Labudice” će putovati u Kozarsku Dubicu, a plaće traže do srijede!

2
320

Objavili smo jučer da je zbog besparice upitan odlazak rukometašica Jedinstva AR na derbi s Dubicom naredne subote, a nakon toga dobili smo informamciju da je putovanje u Kozarsku Dubicu ipak dogovoreno.

Radost rukometasica i trenera Jedinstva AR nakon pobjede protiv PAOK-a

 

– Od jutros zovemo na sve strane da skupimo novac za put. Vjerujem da ćemo uspjeti, ali igračice su nam dale rok do srijede za isplatu plaća i stipendija nakon čega su najavile prestanak treniranja – izjavio je Karadžin za naš portal.

Tuzlanski klub je nedavno proglašen sportskim kolektivom godine u izboru Sportskog saveza TK, ali osim diplome to ništa suštinski nije promijenilo u smislu sigurnog funkcionisanja kluba.

– Očekujemo neka skromna sredstva iz kantonalnog i gradskog proračuna, ali ona će, sukladno dosadašnjoj praksi, biti doznačena tek u julu kada je mrtva sezona. Nama za svaku domaću utakmicu treba 850 maraka, a za odlazak na utakmice u udaljena mjesta još po 1.000 KM. U aprilu imamo šest utakmica, što znači da nam je za goli život potrebno najmanje 6.000 KM, a u kasi nemamo ni feninga – napominje Karadžin.

Sponzora ima dosta na papiru, ali u praksi ih je vrlo malo. Nakon pobjede protiv PAOK-a u Challenge kupu mnogi su se došli fotografirati s igračicama, a poslije ih nema nigdje.

U klubu pokušavaju animirati resorne ljude u TK i Gradskoj upravi, ali do njih je veoma teško doći. U Tuzli mnogo bolje prolaze klubovi koji se bore za opstanak u ligama, dok već dvije godine najuspješniji klub nema novaca ni za osnovne potrebe.

Posljednju utakmicu Jedinstvo AtlasRelax izgubilo je od Gruda krajem novembra prošle godine, a od tada nanizale su 12 utakmica bez izgubljenog boda. Druge su u prvenstvu, nadaju se završnici Kupa BiH.

– Ako ovako prolaze uspješni sportski kolektivi, šta mogu očekivati oni koji su po rezultatima ispod razine Jedinstva AtlasRelaxa, pitaju se u stručnom štabu tuzlanskog kluba. (tl)

2 Komentari

  1. A šta je sa sponzorima? Mogu li oni “povući” ? Generalni sponzor bi barem putovanje mogao obezbijediti, naročito “ad zapne”. Zar Jedinstvo nije potpisalo ugovor o sponzorstvu sa Azmirom Husićem?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here