Kupci stanova u zgradi 15. maj ne odustaju i praviće proteste do dobijanja ključeva!

0
443

Nakon što su vijećnici Gradskog vijeća donijeli odluku da će se zgradi 15. maj osigurati priključci na struju, vodu, grijanje, te renta za spratove kojima bi se osigurala građevinska dozvola i uknjiženje, vlasnici stanova sporne zgrade, opečeni jednom, više ne vjeruju nikom! Tako su danas, ponovo izlašli na ulicu i prošli već poznatom rutom od zgrade, do Gradske kuće i Tužilaštva, tražeći ispunjavanje obećanog.

Prema riječima, Sevlete Avdić, jedne od predstavnica stanara, u ponedjeljak se očekuje da bi izglasano u Vijeću moglo biti objavljeno u Službenom glasniku, čime bi dio njihovog problema bio riješen!

– Još nam je rečeno da Grad Tzla neće platiti stečaj, što umnogome olakšava naš problem! Međutim, nećemo nikako odustati od tužbe za krivce koji nas 10 godina drže u ovakvom neizvjesnom stanju. Prije svih to su tadašnji direktor Direkcije za izgradnju Tuzla, Enver Bijedić, sadašnja direktorica Jasna Šehić, te vlasnici Giproma, Salih i Burhan Šabović – kaže ogorčena vlasnica jednog od stanova, Sevleta Avdić.

Među njima se spominje i vlasnik zemljišta Mirsad Simičić, bivši zet Šabovića, koji nije uspio prodati i prenijeti zemljište Gipromu.

Kako je zavrzlama oko ovog slučaja evidentna i naočigled nerješiva, Avdić kaže kako je sada na potezu Giprom, odnosno njen vlasnik Salih Šabović, koji sada živi u Crnoj Gori, jer je svu imovinu u Tuzli rasprodao i prenio na druge.

– Ove sedmice Šabović bi se trebao pojaviti u Tuzli i razgovarati sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem, oko poslova završetka zgrade. Međutim, već smo čuli najave kako on nema para za to. Nas to ne zanima. Neka proda džipove, kuće koje posjeduje…

Na traženje da komentira priče koje kruže o tome da se na zemljištu, na kojemu se nalazi zgrada, trebao graditi spomenik poginulim srbijanskim vojnicima iz kolone JNA, Avdić kaže da je to čula, kao i to da je zbog toga zgrada i napravljena na tom mjestu.

– Nas kupce to ne zanima. Jednostavno želimo stvar istjerati na čistac i dobiti ključeve kupljenih stanova. Ono čega se ja bojim je to što se sve ispolitizira. Zato ćemo pratiti sve što se događa i svake sedmice izlaziti na ulicu i već ustanovljenom rutom, koju namjeravamo produžit do Giproma i zgrade SDP-a, zbog dvojice najodgovornijih za naš problem, Bijedića i Šabovića. Realizacija svega dogovorenog bi prema dogovoru sa gradonačelnikom, trebala biti okončana do Nove godine. Mi ćemo strpljivo čekati i pratiti dešavanja i nećemo odustajati dok ne dobijemo ono što smo preskupo platili – kaže Sevleta Avdić. (A. Kunosić, Foto: FS)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here