Kup BiH rukometašica: Unkić i Šumelj najavljuju pobjedu protiv Izviđača

0
556

U prvom susretu četvrtfinala Kupa BiH za rukometašice, tuzlansko Jedinstvo AtlasRelax igra danas protiv Izviđača iz Ljubuškog.

Iako gostuju, u taboru „labudica“ očekuju pozitivan rezultat.

– Nakon mjesec i po dana priprema i osam odigranih utakmica zadovoljan sam formom. Maksimalno smo spremni za početak drugog dijela sezone. Sa Izviđačem igramo dvije utakmice u četiri dana, večeras u Kupu, a 4. marta u prvom proljetnom kolu prvenstva. Očekujem pobjedu u oba susreta – izjavio je za Fenu trener Jedinstva AtlasRelaxa, Jasmin Unkić.

Napomenuo je da su sve igračice na raspolaganju. Na nedavnom turniru u Loznici povrijeđena je Dora Vrdoljak, ali je krenula na put za Ljubuški i igrat će onoliko koliko bude potrebno.

Tuzlanski klub, inače, zovu „bosanski Izviđač“, jer su iz ljubuškog kluba u Tuzlu došle četiri igračice Jedinstva AtlasRelaxa: sestre Matea i Martina Šumelj, Dea Vuković i Dora Vrdoljak.

– Ovo će biti prvi put da ćemo sestra i ja u Ljubuškom igrati protiv svog nekadašnjeg kluba. Bit će malo treme, ali se nadam da ćemo pobijediti – kaže za Fenu golmanica Martina Šumelj.

Utakmica Izviđač – Jedinstvo AtlasRelax igra se u 18:30 sati.

Ostali parovi Kupa rukometašica:
Grude – Mira, Krivaja – Ilidža, Katarina – Neretva.

Rukometaši:
Vogošća Poljine hills – Borac m:tel, Krajina – Maglaj, Bosna (S) – Zrinjski, Konjuh – Izviđač (9. III.). (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here