Krpić se na Tušanj vraća na posudbu?

0
446

Najbolji strijelac Premijer lige BiH u jesenjem dijelu pošlog prvenstva Sulejman Krpić, a od marta nogometaš švedskog AIK-a, mogao bi se vratiti na Tušanj kao posuđen igrač, saznaje naš portal.

Krpić se nedavno oženio, a u klubu iz Štokholma postigao je tek jedan gol iako je najavljen kao napadač koji treba da popravi efikasnost švedskog prvoligaša.

– Postoji mogućnost da Krpić igrao na „pozajmicu“ i za nas bi to bilo idealno rješenje obzirom da smo u fazi traženja iskusnog „špica“ – izjavio je za sportski direktor Slobode Denis Karić.

Krpić je u minuloj sezoni za Slobodu postigao 11 golova čime je privukao pažnju nekoliko evropskih klubova, nakon čega je potpisao ugovor sa AIK-om. Međutim, poslije je sve češće vrijeme provodio na klupi čime nije io zadovoljan.

Očito aklimatizacija 26-godišnjeg napadača u Švedskoj ide sporije od očekivanja, a da ne bi vrijeme provodio među “rezervistima”, Krpić je predložio poslodavcima da do polusezone igra na posudbu za neki drugi klub.

Da li će se ovaj plan realizirati zavisi od odluke stručnog štaba AIK-a, kaže Karić.

Ova vijest sigurno će obradovati sve navijače Slobode obzirom da je popularni Krpa bio “ikona” Tušnja posljednje dvije sezone. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here