Kritika: “Ciganluk” u blizini Doma zdravlja (Foto)

2
1479

Teško je povjerovati da su ulični prodavači dobili dozvolu da otvore “trotoarske štandove” i prodaju kojekakvu robu na platou u blizini Doma zdravlja.

Borbu za život uličnih prodavača valja razumjeti, ali šta je sa očuvanjem ugleda i izgleda grada, uz to vrlo frekventnog dijela Tuzle!?

Izgleda da su gradski inspektori još u zimskom snu, zbog čega grad sve više podsjeća na selendru, a ne na jedan od najvećih gradova u BiH.

Ovo nije usamljen prizor i dovoljno je proći autom glavnim saobraćajnicama u gradu i lako je nabrojati na desetine sličnih “divljih pijaca”.

“Ko nije pokušao, nije ni otvorio uličnu tezgu”, jedna je od pošalica koja kruži među Tuzlacima.

U jesto što se bave “velikom politikom” gradske glavešine bi se, konačno, morale početi baviti svojim poslom, a među ostalim i – komunalnim izgledom grada! (tl)

2 Komentari

  1. Autor ovog članka očigledno ne zna šta znači snalaziti se na sve moguće načine da se preživi i da se djeca prehrane pogotovo uzimajući u obzir današnju situaciju sa vladajućom strukturom u BiH i način života (životarenja) u ovoj našoj državi. Tim ljudima svaka čast što ne sjede u kući i ” čekaju bolje dane” i kukaju kako se nema para i posla i očekuju da pada s neba. Nikome ne smetaju, dapače, dio su Tuzle već godinama, i taj dio bi izgledao strano i pusto bez njih a uz to, tu bude jako finih i jeftinih stvarčica. Najlakše je prstom upirati i ne raditi ništa i žaliti se na sve i svašta. Ko god da je autor neka se pokrije po ušima i sagne glavu kada slijedeći put prođe pored ovih ljudi i ovog ” ciganluka”, jer oni makar pošteno zarađuju svoj hljeb a ne piskarajući kojekakve članke i ljagajući radnu klasu i one koji se bore !!!!!!

  2. Ne slažem se s Andreom. Njihovo mjesto nije pred doma zdravlja nego na buvljaku čija lokacija tačno mora biti određena. To je recimo dobro urađeno sa “Hametovom pijacom” u istočnom dijelu grada. Ovo što vidimo na slici je RUGLO i ne mpože biti dopušteno jer jednostavno iritira građane. Ne može se pod geslom “preživljavanja” baš sve dopuštati. Problem je u tomwe što ovo nije konačna verzija ove “pijace” nego pošto ovo nije regulisano to postaje sve gore i gore.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here