Krečanske svečanosti dobar uvod za jubilej iduće godine (Foto/Video)

1
535

Jučerašnji 39. susreti Krečana bili su, kao i ranijih godina, pun pogodak.

Veliki broj prisustnih na dvije odvojene zabave, okupljanje u dvorištu DTV “Partizana”, pjesma i ples po snijegu, a kasnije u dva restorana – Ječmištu i hotelu Tuzla, polaganje vijenaca na spomenike Husinskom rudaru i žrtvama fašizma, fešta do dugo u noć s prijateljima…

– Sve je ovo bio dobar uvod za jubilej koji slavimo iduće godine, kada će biti upriličeni 40. susreti Krečana, uz dosta sadržaja i s programom koji će bezmalo trajati cijelu godinu. Želimo ovu manifestaciju, koja se u kontinuitetu održava od 1979. godine i kao takva je najdugovječnija u Gradu Tuzli, dignuti na nivou gradske svečanosti kao primjer suživota i druženja u kojem se ne prave razlike ni po čemu, osim po tome da li je neko dobar čovjek ili nije – izjavio je za naš portal Derviš Čičko, predsjednik UO UG “Kreka”.

Mala galerija fotografija, uz jučer objavljene, donekle prikazuje šta se sve dešavalo na ovogodišnjim susretima i kako je to izgledalo, a dodajemo i video koji, bez velikih pretenzija, svjedoči da je i večernja zabava u hotelu “Tuzla” bila na visokom nivou – razdragana, vesela i za pamćenje. (Foto: Miroslav Petrović)

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here