Kotor: Direktorica nekoliko hotela pronađena mrtva u stanu

0
935

U naselju Dobrota u Kotoru pronađeno je tijelo državljanke Ukrajine čiji su inicijali A.L, saopštila je crnogorska Uprava policije.

Tijelo je otkriveno sinoć oko 20.00 časova u stanu u kojem je boravila.

Iz Uprave policije navode da je u toku uviđaj kojim rukovodi nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, te da slijede dalje mjere radi uvrđivanja okolnosti nastupanja smrti.

Crnogorski elektronski mediji sinoć su javili da je u jednom stanu u Dobroti pronađeno tijelo Ruskinje Anastazije Lašmanove, koja je bila povezana sa škaljarskim klanom.

Dnevni list Pobjeda navodi da je Lašmanova ubijena nožem i da je policiju pozvala njena prijateljica sumnjajući da se Lašmanovoj nešto dogodilo.

“Pokušala je da stupi u kontakt s njom, ali joj se nije javljala. Otišla je kod nje, ali Lašmanova nije otvarala. Vatrogasci su razbili blindirana vrata, nakon čega su istražitelji zatekli jeziv prizor”, prenosi list i dodaje da je na lešu bilo više ubodnih rana, a u stanu tragovi krvi.

Anastasija Lašmanova je bila direktorica kompanije Sea Trade i Mimoza Group koja je prije dvije godine kupila tivatski hotel Mimoza. Vlasnica je hotelskog kompleksa Perla, tri restorana u Porto Montenegru i salona ljepote u Budvi, navode mediji.

U Crnu Goru je došla prije nekoliko godina gdje je na početku radila kao konobarica.

Prema nezvaničnim informacijama, iza firme Mimoza Group stoji ruski biznismen Valerij Zadorin. On je vlasnik jedne od najvećih firmi za trgovinu luksuznim proizvodima u Rusiji, kompanije Aroma.

Zadorin je Tivtu, u Krtolima, izgradio luksuznu vilu na Obali Đuraševića, dok je u Porto Montenegru držao svoju jahtu koja također nosi ime Aroma.

Isti izvor navodi da ove kompanije stoje i iza kontroverznog projekta uređenja obale i izgradnje ugostiteljskog objekta na rtu Sveta Nedjelja u Kamenarima i izgradnje Ponte Seljanovo.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here