Košarkašica Alma Jusupović u 22. godini okončala karijeru

0
257

U godinama pune igračke zrelosti, okončala je sportsku karijeru. Košarkašica Alma Jusupović, dugogodišnja igračica tuzlanskog Jedinstva, odlučila je, sportskim žargonom rečeno, „objesiti patike o klin“.

U razgovoru za Fenu objasnila je da je njena odluka posljedica zdravstvenih problema, te da je silom prilika, barem kao igračica, morala napustiti parket.

– Kao što je poznato, prije dvije godine na pripremama reprezentacije povrijedila sam koljeno. Da bih nastavila trenirati i igrati, morala sam na operaciju. Tako je i bilo, a nakon rehabilitacije vratila sam se košarci – objasnila je.

Međutim, u aprilu ove godine uslijedila je nova povreda, ovoga puta s težim posljedicama.

– Nakon završetka prvenstva, igrali smo prijateljsku utakmicu i povrijedila sam isto koljeno. Ponovo je trebalo na operaciju, a ortoped dr. Hajrudin Kačar, smatra da je previse rizično da u 22. godini radim drugu operaciju koljena i da se ponovo vraćam u trenažni proces. Teška srca, odlučila sam da je najbolje da prestanem trenirati – kaže Alma Jusupović.

Na kraju je izrazila žaljenje što više moći aktivno da se bavi sportom koji voli i kojem je mnogo dala u dresu Jedinstva i mlađih reprezentativnih selekcija.

– Naravno, i meni je mnogo žao što više nisam u mogućnosti da igram košarku. Ali, ko zna zašto je nešto dobro. Vrijeme će pokazati – zaključila je Jusupović za Fenu. (Miro Petrović, FENA)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here