Košarkaš Mirza Hrnčić: “Zanima nas samo pobjeda, bolji smo od Čelika”!

0
351

Sutra u Srebreniku pada odluka o prvaku A-1 lige košarkaša FBiH i, ujedno, novom članu Lige 12 KS BiH.

Gradina dočekuje zenički Čelik i, nakon 1:1 u finalnoj seriji play-offa, ima priliku ući u elitu bh. košarke i ostvariti najveći uspjeh u istoriji tog kluba.

Najbolji igrač Srebreničana, centar Mirza Hrnčić, do sada je u najkvalitetnijoj ligi BiH nastupao za Sloboda Ditu, Čelik, te OKK Slobodu, a sada ima priliku zaigrati i s četvrtim klubom.

– Niko u Gradini ne razmišlja ni o čemu drugom osim o pobjedi. U „majstoricu“ ulazimo bez pritiska, jer smo kvalitetnija ekipa, ali to moramo potvrditi na terenu. Pobijedit će, u stvari, ekipa koja bude imala više želje i koncentracije, a nadam se ćemo to biti mi – izjavio je Hrnčić za naš portal.

Gradina je u ovoj sezoni tri puta slavila protiv Čelika, a imali su priliku „dvokorakom“ u finalnoj seriji doći do trofeja. Na početku posljednje četvrtie utakmice u zeničkoj Areni imali su pobjedu u rukama, ali su poraženi s pola koša (80:79).

– Ne bih htio komentirati uticaj „treće sile“ na ishod susreta. Nismo se uspjeli nositi s tim stvarima, poslije nas je spopala nervoza i doživjeli smo poraz. Ali, sutra će sve biti drukčije. Ekipa Čelika ima nekoliko vrlo dobrih košarkaša, zaslužuju respekt, ali trofej dolazi u naše ruke – zaključio je Hrnčić.

„Majstorica“ između Gradine i Čelika igra se sutra u Sportskoj dvorani u Srebreniku od 18,30 sati. (mp, f, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here