Košarka: S kim i kada “zmajevi” igraju u drugom krugu kvalifikacija za SP 2019.?

0
276

U drugom krugu kvalifikacija za SP 2019. u Kini, reprezentacija BiH smještena je u grupu K, u kojoj se pored nas nalaze i reprezentacije Rusije, Francuske, Češke, Finske i Bugarske, a pred selekcijom Duška Vujoševića je šest utakmica.

Naš tim ima tešku misiju da prođe dalje, s obzirom da ulazimo s omjerom pobjeda i poraza 2-4, što znači da bismo vjerovatno trebali pobijediti skoro sve preostale protivnike da bismo se plasirali na SP.

BiH će protiv Finske u gostima igrati 13. septembra, a tri dana kasnije očekuje nas duel sa Češkom na domaćem terenu.

Krajem novembra i početkom decembra predstoji nam duel s Bugarskom i Finskom i to 30. novembra gostujemo u Bugarskoj, dok ćemo 3. decembra dočekati Finsku.

U februarskom ‘krugu’ kvalifikacija slijede nam dva odlučujuća duela za plasman. Prvo gostujemo u Češkoj 21. februara, a potom tri dana kasnije dočekujemo Bugarsku.

Možda možemo uspjeti samo pod uslovom da se, kako kaže Vujošević, pronađe način i modus da sve košarkaše “privolimo” da se odazovu pozivu selektora i igraju za državni tim.

Do sada su mnogi eksivirali, a onda su uoči i poslije meča “oskrnavljene” selekcije slali twitter i FB poruke našim izabranicima kao dokaz tobožnje “brige i ljubavi” prema državnom dresu. To mazanje očiju neka ostave za sebe. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here