Košarka: Reprezentativci odradili drugi trening, Vujošević “adute” očekuje danas i sutra (Foto)

0
360

Košarkaška reprezentacija BiH večeras je u dvorani SKPC Mejdan u Tuzli odradila drugi današnji trening.

Nedjelja je prvi radni dan reprezentativaca u Tuzli nakon povratka iz Opatije, gdje su odigrali dvije kontrolne utakmice protiv Hrvatske.

Selektor Dušan Vujošević imao je na raspolaganju sve igrače koji su bili na turneji u Hrvatskoj, ali glavninu igrača tek očekuje.

Naš novinar bio je jedini koji je uspio „zaviriti“ u veliku dvoranu Mejdana i to prije nego što je trening zvanično počeo.

Reprezentacija BiH u Opatiji je nastupila u oslabljenom sastavu, a nekoliko bitnih igrača očekuju se tek u Tuzli, među kojima i Elmedin Kikanović, Nemanja Gordić, Amar Gegić, dok je dolazak „draftovca“ Džanana Muse pod znakom pitanja.

– Kad ih očekujem? Ha, očekujem ih od jučer! – rekao je kratko Vujošević, dok su njegovi saradnici podsjetili na selektorovu praksu da ne govori o stanju u reprezentaciji i predstojećem meču s Francuzima prije konferencije za novinare, koja će biti najvjerovatnije u srijedu.

U Tuzlu je iz Grčke došao Minja Milošević, za koga se otprije znalo da je povrijeđen, a sada su se u to uvjerili u “medicinskom timu” reprezentacije, tako da su mali izgledi da bi mogao nastupiti protiv Francuza.

Do susreta s „trikolorima“ u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini, reprezentativci će u Mejdanu raditi dva puta dnevno.

Francuska reprezentacija u Tuzli se očekuje 28. juna i istog dana osiguran im je trening u Mejdanu u terminu odigravanja utakmice.

Susret BiH – Francuska igra se 29. juna od 20.30 sati. (mp – Foto: Miroslav Petrović)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here