Košarka: Jedinstvo Piemonte večeras u Mejdanu igra s Mladim Krajišnikom (17 sati)

0
307

Košarkašice Jedinstva Piemontea podižu formu, igraju sve sigurnije, a hoće li to biti dovoljno protiv neugodne ekipe banjalučkog Mladog Krajišnika, vidjet će se večeras u Mejdanu, kada se sastaju ove dvije ekipe, u okviru 10 kola prvenstva BiH.

Jedinstvo Piemonte u prošlom kolu je bilo slobodno. Trenutno su pozicionirani na 7. mjestu prvenstvene tabele sa 12 bodova (omjer 4-4), dok je Mladi Krajišnik na 5. mjestu sa 13 bodova, ali s utakmicom više.

– Igramo na domaćem terenu i smatram da smo u maloj prednosti, mada je riječ o ekipama podjednakih vrijednosti. Djevojke su zdrave i spremne za utakmicu i nadam se pozitivnom rezultatu, tim prije ako nas publika podrži kako zaslužujemo – izjavio je trener Jedinstva Piemonte Mirza Oštraković.

Optimizam dijeli i Naida Ruščuklić, igračica koja je uz Ivu Roglić, svakako nosi najveći teret odgovornosti u tuzlanskoj ekipi. Rijetko kada nema dvocifren učinak na utakmicama, što se očekuje i večeras.

– Bile smo slobodne u prošlom kolu i cijelu sedmicu vrijedno smo se pripremale za večerašnju utakmicu. Atmosfera je u ekipi odlična, sve djevojke su zdrave i spremne za duel. S obzirom na to da igramo na domaćem terenu, imamo razloga da se nadamo pobjedi. Pozivam publikiu da nas u što većem broju podrži i bude naš šesti igrač – kaže Naida Ruščuplić.

Utakmica Jedinstvo Piemonte – Mladi Krajišnik igra se večeras (petak) u velikoj dvorani Mejdana, od 17 sati. (mp)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here