Koncert / Pavel (ex Ramirez) dolazi iz Zagreba: U njihovim pjesmama se pronalazimo

0
273

Još jedna premijerna turneja po našoj zemlji desiće se povodom obilježavanja 30 godina Fronta, sarajevske promoterske agencije.

Oni koji su poslušali barem jednu pjesmu benda, tačnije orkestra ili ansambla Pavel (ex Ramirez), tvrde da je to brutalno iskren i autentičan bend, u čijim pjesmama se instantno pronalazimo. Pavel ne robuje klasičnim minimalističkim, slatkorječivim tekstovima i površnim rimama, Pavel surovo i iskreno opisuje životne situacije koje nas svakodnevno okružuju. Pavel prenosi čistu emociju i pretače je u moćne stihove i magične note.

Pavel, ispočetka planiran kao solo projekt Aljoše Šerića, tada pjevača grupe Ramirez, nastao je 2007. s namjerom da se kroz Šerićev alter ego predstavljaju pjesme pretežno akustično/kantautorskog izričaja. Kako su muzičari, koji su počeli surađivati na prvom albumu, uveliko pridonijeli konačnom zvuku, donesena je odluka da se Pavel javnosti predstavi kao bend, stoga je te iste godine izdan debitantski album pod nazivom „Pavel“.

Grupa Pavel objavila je svoj četvrti i posljednji studijski album “Družba krivih odluka“. 2016. godine nominiran je za nagradu Porin u tri kategorije: Pjesma godine, Najbolja izvedba grupe s vokalom i Najbolja produkcija.

Sarajevskoj, tuzlanskoj i mostarskoj publici predstavit će se i bend Kolt Teatar, koji čine ženski dvojac Merlina i Azi, te perkusionist Berin.

– Četvrtak, 26.04.2018. klub PALMA (TUZLA)
– Petak, 27.04. 2018. CINEMAS SLOGA (SARAJEVO)
– Subota, 28.04.2018. OKC ABRAŠEVIĆ (MOSTAR)

Svi koncerti počinju u 21:00h, ulaznice su već u prodaji po promotivnoj cijeni, posredstvom sistema kupikartu.ba , a na vratima na dan održavanja.

Uz Aljošu Šerića, bend čine Antonia Matković Šerić (vokal, alias TONKA – solo projekt), Jurica Hotko (klavir, klavijature), Saša Jungić (gitara), Jakov Kolega (bas gitara), Dean Melki (violina), Jerko Jurin (bubanj) i Stipe B. Mađor (truba), mahom akademski muzičari.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here