Konaković, Marjanović i Stojanović sutra ulaze u Dom naroda FBiH

0
157

Zastupnici iz Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, Damir Marjanović i Igor Stojanović sutra ulaze u Dom naroda Parlamenta FBiH kao delegati. Na Facebooku su objavili zajedničku poruku u kojoj su istaknuli da neće sutra izdati suborce i subranitelje.

Podsjetimo, na dnevnom redu Doma naroda Parlamenta FBiH sutra je najavljeno razmatranje Zakona o pravima demobilisanih boraca koji je jučer usvojio Predstavnički dom.

“Znali smo šta hoćemo i šta trebamo da radimo kad nam je bilo 18, vjerujte da ćemo znati i u četrdesetim. Danas bi nas kao demobilisane borce i branitelje dijelili po regionalnim i socijalnim osnovama, danas bi i od branitelja i od boraca da pravite isključivo socijalne kategorije, da nas tako naša djeca i djeca naše djece pamte. Danas bi da sadakom i milostinjom kupite naše godine, zdravlje i živote onih kojih nema. Ovaj zakon ste osmislili da bi nas dalje dijelili. Neće vam to poći za rukom. Nećemo mi sutra izdati naše suborce i subranitelje koje ste zapostavljali više od dvadeset godina i kojima je ova pomoć prijeko potrebna, no znajte da vas nećemo ostaviti na miru sve dok ne budemo imali tačan i pošten registar branitelja i sve dok ne usvojite zakon, ili izmjene zakona, kojim će se, konačno, svakome borcu i branitelju vratiti dostojanstvo, jer mnogi od nas samo to traže! To vam obećavaju dva borca i jedan branitelj Igor, Dino i Damir”, napisali su njih trojica.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here