Komšić: Ured u Mostaru učiniti zajedničkim prostorom Univerziteta i Sveučilišta

1
399

Željko Komšić, kao kandidat za člana Predsjedništva je u toku izborne kampanje najavio zatvaranje ureda člana Predsjedništva u Mostaru. Komšić poručuje da želi da to obećanje ispuni, te da će predložiti da se ovaj prostor ustupi i pomogne prenamjeni u svrhu stvaranja zajedničkog prostora Univerziteta i Sveučilišta u Mostaru.

“Odmah pored rezidencije odlazećeg člana Predsjedništva nalazi se porušena univerzitetska čitaonica, koju niko nije obnovio poslije rata. Želim vidjeti kakve su mogućnosti da trenutne prostorije Ureda Predsjedništva u Mostaru učinimo zajedničkim prostorom za učenje i aktivnosti studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” i Sveučilišta u Mostaru. Po preuzimanju mandata želio bih da upriličim sastanak sa predstavnicima unije studenata Univerziteta i Sveučilišta, te da u tome smislu se upoznam sa njihovim razmišljanjima o prijedlogu ali i da govorimo o mogućnosti realizacije prijedloga. Najavio sam zatvaranje tog ureda, ali ne želim da prostorije zjape prazne i neiskorištene”, kazao je Komšić.

“Iskren sam bio u namjeri da naredne četiri godine budem neko ko će povezivati ljude. Želim svoju energiju uložiti u mlade ljude, hoću da pričamo o Fondu otvorenih škola i postepenom približavanju u nastojanju da prevaziđemo segregaciju u srednjim i osnovnim školama. Hoću da počnemo mijenjati način kako razgovaramo o obrazovanju i prilikama za generacije koje dolaze. Hajde da pričamo o pozitivnim stvarima, možemo li tako krenuti sa ovim mandatom”, zaključio je Komšić.

Download PDF

1 komentar

  1. “Iskren sam u namjeri da naredne četiri godine budem neko ko će povezivati ljude…”, reče Željko Komšić.
    Kako, čovječe!? Dragi Željko, tvoja ljubav i lojalnost prema državi koju predstavljaš je neupitna, ali…..
    Ni ti, ni Milorad niste još zasjeli u fotelje, a već ste osuli “paljbu iz svih oruđa”. Tvoje “slatorječive” izjave, tipa zatvatanja ureda, tužbe Hrvatske Međunarodnom sudu, i slične, samo su fast food hrana za tvoje simpatizere i glasače. Polako čovječe, polako…
    Po mom, skromnom mišljenju, tvoj prvi “zadatak” trebao bi da bude da dobiješ, bolje reći pridobiješ, respekt i naklonost ogromne većine građana hrvatske nacionalnosti koji za tebe nisu ni glasali, a većinom žive u dijelu BiH gdje se nalazi ured koji ti, kao tvoj prvi potez, želiš zatvoriti. Težak je to posao Željko, pa kada te oni prihvate i uvaže kao svoga predstavnika, onda zaslužuješ naklon do poda. Kada to ostvariš, kada oni ovu zemlju budu “ljubili”, kao i zemlju malo zapadnije od njih, tada se može reći da spajaš i povezuješ ljude u ovoj zemlji.
    Ovako, sve mi se čini da svi, sve troje u Presjedništvu, ne odajete previše kohezione nade, ne samo u spajanju ljudi, već i nacija.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here