Kojića očekivali na Tušnju, a Husić ga odveo u Simin Han!

0
652

Bivši igrač Radnika i Olimpica, stoper Jovo Kojić, umjesto za Slobodu u idućoj sezoni igrat će za federalnog prvoligaša Slogu iz Simin Hana.

Kojića su jutros očekivali na Tušnju, obzirom da su čelnici Slobode sinoć u Bijeljini s njim, uz saglasnost Radnika, precizirali sve detalje prelaska na Tušanj, ali ga je „preoteo“ bivši predsjednik Tuzlaka, a sada Sloge, Azmir Husić.

Predsjednik „crveno-crnih“ Senad Mujkanović kaže da je Kojiću još sinoć osiguran smještaj u Tuzli.

Pripreme Slobode: Almedin Zilkić i Adnan Jahić (Foto: M. Petrović)

– Rekao sam mu da može doći ujutro i da smo osigurali prevoz. Rastali smo se u nadi da je sve dogovoreno. Jutros smo saznali da je u sve umiješao prste Azmir Husić koji se zaklinje u ljubav prema Slobodi i tvrdi da joj nikada ne bi učinio ništa nažao, a kako to izgleda u praksi, pokazao je i ovaj primjer – izjavio je Mujkanović za Fenu.

Kojić nije prvi igrač sa „spiska želja“ tuzlanske Slobode koga je „preotela“ Sloga. Nedavno je u taj klub prešao i Adnan Zulić, a špekulira se da Husić vrbuje i bivšeg beka Samira Efendića.

Senad Mujkanović i Vlado Jagodić (Foto: Miro Petrović)

Među ostalima, Sloga je angažirala i Ivana Kostića, bivšeg stopera Slobode, koji se nakon odlaska s Tušnja i neuspjelog angažmana u Željezničaru obreo u Simin Hanu.

Čelnici kluba s Tušnja razočarani su i postupkom Radnika, s čijim čelnicima je dogovaran transfer Kojića, a na kraju se sve izjalovilo. Prema neprovjerenim informacijama, Radniku su “neimenovani biznismeni” obećali platiti troškove priprema na Kupresu, a zanimljivo je da su Sloboda i Radnik za 7. jul u tom mjestu dogovorili pripremnu utakmicu.

Kod golmana sve štima: Adnan Hadžić, Mirsad Dedić, Filip Erić (Foto: Miro Petrović)

U Slobodi očekuju dolazak stopera Aleksandra Ignjatovića koji bi se trebao pojaviti na jutarnjem treningu.

– U nedavnom razgovoru za Fenu rekao sam da imena novih igrača ne spominjem sve dok ih ne vidim na treningu. To se potvrdilo u slučaju Kojića, koji je „čvrsto“ obećao dolazak na Tušanj, a onda se predomislio. Ako je za nastavak karijere izabrao Slogu, a ne Slobodu, onda mu želim da s tim klubom igra u Ligi šampiona Evrope – rekao je Jagodić za Fenu.

U Slobodi vjeruju da će do odlaska na Kupres pronaći iskusne igrače za sve deficitarne pozicije u ekipi, a najveći problem predstavljaju stoperi i jedan napadač. (Fena, tl – Foto: Miroslav Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here