Ko je Ismar Šabović, novi predsjednik UO Sloboda Solane?

0
1253

Na sinoćnjoj sjednici Skupštine RK Sloboda Solane za predsjednika UO izabran je Ismar Šabović, nekadašnji rukometaš ovog kluba u ratnom razdoblju, a sada biznismen, generalni direktor Rudnika olova iz Olova.

Ismar Sabovic, novi predsjednik RK Sloboda Solane (Snimio: Miroslav Petrovic)

U razgovoru za Tuzlalive.ba dao nam je više detalja iz personalne “kartoteke”, a govorio je i o tome šta, zašto i kako želi raditi u Sloboda Solani.

Rođen je 1979. godine u Prištini. U Sloboda Solani je igrao od 1991. do 1994. godine, kada je otišao na školovanje u SAD.

– Ratna sam generacija rukometaša, a 1994. godine smo postali prvi prvaci BiH od osamostaljenja. Trenutno sam generalni direktor Rudnika olova u Olovu, koji je u sastavu grupacije “Mineko”, britanske firme koja ima rudnike na području Balkana – kaže Šabović.

Od 2004. do 2011. godine bio je predsjednik UO ŽRK Ilidža. Od 2009. do 2011. godine obavljao je dužnost EHF marketing supervizora u Beču, za Ligu prvaka.

– Dolazak u Sloboda Solanu nije neki lični interes, nego ona dječačka ljubav prema klubu u kojem sam igrao i kome želim pomoći. Došao sam na nagovor mojih prijatelja – objašnjava novi mandatar UO “solara”.

Iako je za Skupštinu pripremljen spisak od desetak budućih članova UO, Šabović je tražio “time-out” od sedam dana, kako bi sa svakim razgovarao i nakon toga će Skupštini predložiti sastav klupske “vlade”.

– Logično je da ako ja vodim upravu, da sam biram saradnike. Ne trebaju mi oni koji ne mogu osigurati dio sredstava za potrebe ekipe. Neke od ponuđenih ljudi poznajem, većinu ne znam. Prihvatio sam kandidaturu za predsjednika na nagovor prijatelja Damira Bećirovića. Imam volju i želju da radim. Doveo sam i kolegu iz Sarajeva koji nema firmu u Tuzli, a želim da nađemo neke sponzore koji do sada nisu bili okrenuti prema Tuzli – istakao je Šabović.

Napominje da se u klubu trebaju organizovati veoma dobro. Treba uključiti struku i onda za povratak u Premijer ligu pokrenuti neku drugu priču.

– Ono što me interesuje je da se u što kraćem roku vratimo u Premijer ligu BiH, gdje je Sloboda Solani mjesto. Ne mogu obećati niti garantovati neki status kluba ako igramo Prvu federalnu ligu, jer tu sponzori ne dolaze. Gledat ćemo da to bude za godinu ili dvije, s težnjom da to bude što prije – zaključio je Šabović u razgovoru za Tuzlalive.ba. (mp)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here