Kikanović se pridružio reprezentativcima u Tuzli

0
163

Za selektora košarkaške reprezentacije BiH Duška Vujoševića konačno i jedna dobra vijest.

Iz Francuske je u Tuzlu stigao Elmedin Kikanović (30), centar Monaca, i priključio se ostalim reprezentativcima koji se pripremaju za kvalifikacioni susret s Francuskom.

S obzirom da je jutros krenuo za Tuzlu i da je prilično umoran, nije sigurno da će večeras trenirati s ostalim igračima.

O dolasku Džanana Muse i Nemanje Gordića sve je manje nade i jasno je da će se jakoj francuskoj selekciji suprostaviti „debelo“ desetkovana reprezentacija „zmajeva“.

Direktor reprezentacije Siniša Kovačević na svaki upit o razlozima nedolaska Gordića odgovara lakonski: „Najbolje da pitate njega“, kao da to nije posao prvog operativca naše selekcije.

Za sutra u 13 sati planirana je konferencija za novinare i za očekivati je da će se tada definitivno znati o razlozima neodazivanja Gordića reprezentativnim obavezama.

Francuska dolazi u jakom sastavu, i jasno je da je pred našom selekcijom „nemoguća misija“ s obzirom na to da nam je za prolazak u drugi krug kvalifikacija potrebna jedna pobjeda iz ovog i meča s Belgijom.

Pomogla bi nam i pobjeda Rusije protiv Belgije, ali u to se sada ne treba previše uzdati.

Susret BiH – Francuska igra se 29. juna od 20.30 sati. (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here