Karić: Sutra igramo s Veležom i vraćamo se u Tuzlu!

0
214

Nogometaši tuzlanske Slobode već peti dan pripremaju se u Fojnici. Kiša im posljednjih dana kvari raspoloženje, ali ne i plan rada.

Stručni štab, kao što je prije odlaska na završne pripreme izjavio Milenko Bošnjaković, poseban plan i program rada ima za igrače koji nisu bili na pripremama od prvog dana.

– Nadam se da ćemo do 1. kola biti spremni podnijeti tehničke zahtjeve koja nosi utakmica sa Zrinjskim u Tuzli – izjavio je Bošnjaković, dodavši da je sadašnja Sloboda spoj mladosti i iskustva, te da ga raduje da su svi raspoloženi, vrijedni i poslušni.

Sportski direktor Denis Karić kaže da se unatoč lošem vremenu dobro radi.

– Momci su jutros odradili trening, drugi je popodne, a jedino je raspoloženje donekle poremetila povreda golmana Muminovića. Sutra je planirana utakmica s Veležom i odmah se vraćamo u Tuzlu, a ne u srijedu, kako je prvobitno planirano – kaže Karić za naš portal.

Muminović je podvrgnut pregledu magnetnom rezonancom i očekuju se rezultati da se vidi koliko je povreda ozbiljna.

– Unatoč lošem vremenu, atmosfera na pripremama je jako dobra. Još nismo dogovorili protivnika za „generalku“ 14. jula. Pokušali smo pronaći jačeg suparnika u Hrvatskoj, Srbiji, te u BiH, ali svi su već „rasprodani“, pa ostaje opcija sa Zvijezdom iz Gradačca – najavio je Karić.

Dodaje da je “igračka križaljka” uglavnom završena, ali da se traži još jedan iskusan stoper.

Sutrašnja utakmica s Veležom bit će četvrta Slobode od 9. juna kada su počele pripreme: Rudar (Bukinje) 2:0, Mladost (Doboj Kakanj) 0:3, Krupa 0:0.

Utakmica Sloboda – Velež igra se od 17 sati. (mp, F – Foto: Miroslav Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here