Karić: Imam informaciju da Mehmedagić pregovara Sarajevom

0
500

Stoper Haris Mehmedagić još se nije izjasnio hoće li karijeru nastaviti na Tušnju ili u nekom drugom klubu.

Sportski direktor Slobode Denis Karić kaže da se Mehmedagić trenutno nalazi s obitelji u Zagrebu, te da je s njim razgovarao telefonom.

– Sloboda je Mehmedagiću dužna neku manju sumu novca, pa je obećao doći da razgovara o izmirenju duga i nastavku saradnje, ali ga još nema. Imam informaciju da pregovara sa Sarajevom. Kako čujem, na Koševo bi prešao za iste pare koje je imao u Slobodi i to ako ne pronađe angažman u inozemstvu – izjavio je Karić za Fenu.

Što se tiče braniča Samira Efendića, Karić kaže kako je s njim razgovarao predsjednik kluba Senad Mujkanović. Još nije poznato da li su pronašli zajednički interes.

– Od novih igrača ugovor će potpisati 23-godišnji branič Zvjezdan Đorđilović (Borac – Čačak, Borac – B. Luka, Požega, Montego Bay United – Jamajka, Pobeda – Prilep…), dok intenzivno tražimo najmanje jednog stopera i napadača – veli Karić.

Dodaje da kandidata ima, menadžeri „zasipaju“ ponudama, ali će svi morati na probu kod trenera Jagodića, te klupskog liječnika Kasima Salkovića. (F, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here