Karadžin: Nije upitan samo nastup u Challenge kupu nego i opstanak kluba

0
383

Ponovnim osvajanjem naslova viceprvakinja BiH rukometašice tuzlanskog Jedinstva stekle su pravo nastupa u Challenge kupu, ali se još ne zna da li će se prijaviti za ovo takmičenje u kojem su prošle godine dostojno reprezentovale bh. rukomet.

Piše: Miroslav Petrović

Predsjednik Skupštine kluba Zvjezdan Karadžin kaže da su sve igračice u ovom trenutku bez novog ugovora i nije poznato ko će od njih igrati za Jedinstvo u idućoj sezoni.

– Igračicama smo isplatili sve što smo dugovali i one očekuju našu odluku o tome hoće li karijeru nastaviti u ovom ili nekom drugom klubu. Međutim, mi trenutno ne znamo ne samo hoćemo li igrati u Challenge kupu, nego i da li ćemo se uopće takmičiti i, ako hoćemo, s kakvim snagama ćemo dočekati novo prvenstvo – kaže Karadžin u razgovoru za Fenu.

Zbog teške finansijske situacije klub je na ivici gašenja. Upravni odbor bi se trebao sastati iduće sedmice i odlučiti šta i kako dalje.

– Predstoje nam razgovori sa roditeljima igračica, predstavnicima Gradske uprave, kao i sa ljudima iz drugih asocijacija koje brinu o ovdašnjem sportu. Očekujemo da kažu šta žele od nas i šta nam mogu obećati. Najuspješniji smo klub Tuzle i TK već tri godine, ali to se ne iskazuje konkretnom podrškom – napominje naš sagovornik.

Kaže da ne želi nikoga prozivati, ali jednom se mora reći čemu se rukometašice mogu nadati u budućnosti. Nekolicina ljudi, koji su spasili klub od rasula, na ivici su snaga i mogućnosti. Ako klub ne treba Gradu i TK-u, veli, onda ne treba ni njima.

Karadžin poziva biznismene iz Tuzle i šire da nađu interes i da se uključe u rad kluba, pa ako žele i da preuzmu čelne funkcije. Međutim, do sada nije bilo previše zainteresiranih.

– Kada bi zadržali sve igračice i borili se za naslov prvakinja, za sezonu nam je potrebno oko 120.000 maraka. Ako ih sve otpustimo i igramo s igračicama iz Škole rukometa, treba nam oko 65.000 KM s tim što je neminovna borba za opstanak. Mi smo u ovoj sezoni dobijali mrvice. Nekoliko igračica je već najavilo odlazak u inozemstvo, tako da trenutno ne znamo gdje smo i šta će biti u budućnosti – zaključio je Karadžin. (Fena)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here