Karabegović: “Nabrušene” smo na pobjedu!

0
289

U subotu kreće odbojkaški karavan, a tuzlanske “lastavice” – odbojkašice Slobode, već na startu imaju starog, jakog, opasnog rivala, Kulu Gradačac.

Posljednjih godina ekipa iz Gradačca bila je uspješnija od Tuzlanki, ali sadašnju ekipu, koju trenira Armin Dervišević, krasi borbenost, upornost i – nepriznavanje favorita!

Elma Karabegović, pomoćna trenerica, ali i kapiten Slobode, kaže za TuzlaL!VE.ba:

– Što se tiče ambicija, relativno smo mlada ekipa, željna dokazivanja i pokazivanja. i samim tim možemo da se izborimo sa svim onim što nas čeka, pa ću reći da možemo biti među prvih pet ekipa.

Tuzlanke su u pripremnom razdoblju odigrale tri utakmice (dva puta Smeč Lukavac i Radnik Bijeljina) i sve su riješile u svoju korist.

Međutim dvije igračice su bile povrijeđene i nisu “fit”.

– I dalje nismo u punom sastavu. Dva “srednjaka”, Ena Muhamedović i Dženita Džordžaljević,  nisu se u potpunosti oporavile i nećemo se moći baš osloniti na njih, ali ostatak ekipe je zdrav, raspoložen i “nabrušen” za pobjedu. Treninzi su odlični tako da, uz dobru igru i odličnu atmosferu, imamo pravo nadati se da će bodovi ostati u Mejdanu – poručila je Karabegović.

Utakmica Sloboda – Kula Gradačac igra se u subotu od 16 sati. (mp, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here