Kamenovan autobus u Sarajevu, povrijeđena putnica

0
568

Nepoznata osoba kamenovala je sinoć GRAS-ov autobus i tom prilikom povrijedila putnicu.
Kako je saopštio GRAS, incident se dogodio u 21.50, a kamenovan je autobus koji je saobraćao na relaciji Željeznička stanica – Buća Potok.

Autobus se kretao ulicom Adema Buće kada je u blizini pretposljednje stanice kamenom razbijeno vjetrobransko staklo iza drugih vrata autobusa i povrijeđena putnica u predjelu glave (desna arkada).

Putnica je vozilom Hitne pomoći prevezena u KUM, a uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici PU Novi Grad.

– Nažalost, ovakvi napadi nisu rijetkost, tako da smo slične situacije na ovoj liniji imali 16.i 17. decembra kada su na istoj lokaciji u večernjim satima nepoznate osobe kamenovale autobuse, pri čemu je lakše povrede zadobio jedan putnik, te nanesena materijalna šteta preduzeću – kaže se u saopštenju GRAS.

Iz ovog sarajevskog preduzeća razočarani su ovakvim situacijama jer najveću štetu trpe njihovi korisnici iz razloga što se dovodi u pitanje bezbjednosti putnika i odvijanje prevoza.

– Nadamo se da će počinioci ubrzo biti pronađeni i procesuirani. Upućujemo apel građanima za korektan odnos prema putnicima, službenim licima i vozilima GRAS kako bi našim građanima omogućili i neometan javni gradski prijevoz – dodaje se u saopštenju. (Avaz)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here