Kadić: “Susret s Čelik Juniorom je, bez potcjenjivanja ikoga, samo derbi na papiru”

0
296

Osamnaesto kolo Prve federalne lige za rukometaše -. grupa Sjever, donosi derbi između tuzlanske Slobode i Čelik Juniora iz Zenice.

Davor Kadić je najbolji strijelac Slobode (Foto: Miro Petrović)

Sloboda ima jedan poraz u prvenstvu, Čelik Junior dva. I to u susretima s dvije vodeće ekipe, Slobodom i Krivajom. Da li je ovo posljednja veća prepreka igrača trenera Mirze Bulića do kraja prvenstva? – pitanje je koje smo postavili prvom strijelcu “crveno-crnih”, Davoru Kadiću.

-Bez namjere da ikoga podcjenjujem, ali za mene je to samo derbi na papiru. Oni jesu u vrhu tabele i imaju isti broj bodova kao mi, ali definitivno mislim da je Sloboda mnogo konkretnija i ozbiljnija ekipa u odnosu na goste iz Zenice – kaže Kadić u razgovoru za Tuzla L!VE.

Podsjećamo da Čelik Junior ima meč više od Slobode, pa kada se po broju utakmica “iznivelišu”, bit će u zaostatku tri velika boda. A tek im slijedi susret s “kaznenom ekspedicijom” iz Tuzle.

– Ukoliko mi, a hoćemo, pokažemo igru koja se od nas očekuje, gosti se baš i neće puno pitati u ovom meču – smatra popularni Malac.

Što se tiče ostalog dijela prvenstva, Kadić kaže da “solarima” predstoje tri nezgodna gostovanja. Te će utakmice biti mnogo zahtjevnije u odnosu na utakmice kada je Sloboda domaćin.

– U bh. rukometu je poznato da je puno teže donijeti bodove sa strane, nego ih ostvariti kod kuće, zbog raznih nepravilnosti  koje se, nažalost, dešavaju. Vjerujem da će naši budući domaćini uložiti velike napore da ostvare pobjede. Svi bi željeli da pobijede Slobodu, ali mi smo tu da to onemogućimo – zaključio je Kadić.

Utakmica Sloboda – Čelik Junior igra se u subotu, u maloj sali Mejdana od 17 sati. Ulaz za sve ljubitelje rukometa je slobodan. (mp)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here