Kadić: Poslije Slobode Čelik mi je najdraži klub, ali u nedjelju će srce biti na strani “crveno-crnih”!

0
291

Bliži se veliki derbi, rukometna utakmica Sloboda – Čelik, koja bi mogla dati mnoge odgovore o budućem prvaku i premijerligašu.

S posebnim emocijama utakmicu očekuje “prva ljevica” Slobode, najstariji, ali i najbolji igrač, prvi strijelac ekipe, Davor Kadić.

– Čelik mi je najdraži klub, naravno poslije moje Slobode. Što se mene tiče, na momente mi se osjećaji pomiješaju, ali svakako da će srce ovaj put biti na strani “crveno crnih” iz Tuzle. Momenti koji sam proveo u Zenici, tačnije pet i po godina, svakako da će biti uvijek u mom sjećanju i teško da će otići u zaborav. Međutim,  bliži se utakmica koja će donijeti, nadam se, dosta borben i kvalitetan rukomet, a tu puno mjesta za emocije nema – kaže u razgovoru za TuzlaL!VE.ba portal Davor Kadić zv. Malac, od koga se očekuje da bude “prva perjanica” Slobode.

Samim tim što je dugo igrao za Zeničane, dobro ih poznaje. Ne samo igrače.

– Vratio im se predsjednik Pane Škrbić, jedan od najboljih sportskih radnika. Uvijek ima velike ambicije, pa tako i ove godine želi povratak Čelika u bh. rukometnu elitu. Vratio je neke prijašnje igrače, prije svega, Aldina Begagića, igrača s kojim sve ekipe imaju najviše problema – podsjeća Kadić.

Kao drugu važnu kariku ekipe Čelika smatra golmana Rijada Polića.

– Iz utakmice u utakmicu pokazuje da je riječ o jako kvalitetnom čuvaru mreže.

Međutim, ne želi previše govoriti o protivniku, nego o svojoj ekipi koja ima imperativ pobjede.

– Svakako imamo svoje adute za igru, koje na treninzima, sa trenerima Mirzom Bulićem i Nedimom Đugom, svakodnevno pokušavamo dovesti na veći nivo.

Čelikova mala prednost je, kaže, svakako što Sloboda nema više prava na kiks.

– Oni sebi sebi mogu priuštiti poraz u Tuzli. Nama bi to bilo ravno katastrofi. Zato niko i ne razmišlja na taj način, nego su pobjeda i tri boda jedino što svi očekujemo, dodaje.

Ipak, kada sve uzme u obzir, smatra da je Sloboda u prednosti, ne samo zbog domaćeg terena.

– Generalno gledajući, mislim da smo  spremniji i igrački kvalitetniji. Pozivam publiku da dođe u što većem broju i da zajedno proslavimo pobjedu kojom ostajemo u utrci za Premijer ligu – zaključio je Kadić u razgovoru za TuzlaL!VE.ba.

Utakmica Sloboda – Čelik, u okviru 9. kola Prve federalne lige – grupa Sjever, igra se u nedjelju od 16 sati. (mp – Foto: Miroslav Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here