Kadeti BiH minimalno poraženi od Srbije u drugoj pripremnoj utakmici

0
112

Kadetska reprezentacija Srbije danas je u Srebreniku, u prijateljskoj utakmici, pobijedila odgovarajuću selekciju BiH rezultatom 1:0 (1:0).

Jedini pogodak na utakmici postignut je već u 5. minuti, a strijelac je bio Luka Kljajić.

Srbija se tako revanširala bh. „zmajevima“ za poraz prije dva dana u Banovićima, kada su izabranici Sakiba Malkočevića pobijedili 2:1.

– Bile su ovo dobre provjere za obje selekcije pred početak kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2019. u Irskoj. Bez obzira na rano primljeni gol, odigrali smo dobro u prvom poluvremenu, možda najbolje koje je ova generacija odigrala do sada. Nedostajao je samo gol, pa da dojam bude potpun. Bili smo bolji, ali moram priznati da je Srbija bila bolja u prvoj utakmici, a mi smo pobijedili – izjavio je za selektor Malkočević.

Najavio je da će u narednih sedam dana objaviti spisak od 20 igrača koji će biti prijavljeni za kvalifikacione susrete za plasman u elitni krug doigravanja za EP.

Pripreme U-17 reprezentacije počet će 5. oktobra u Zenici. Naša zemlja je od 10. do 16. oktobra domaćin kvalifikacija grupe 2 u kojoj se još nalaze Ukrajina, Island i Gibraltar. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here