Jutro je idealno vrijeme za vježbanje

0
367

Mada živimo brzim tempom i preko dana imamo veoma veliki broj obaveza, važno je da svakodnevno izdvojimo vrijeme za vježbanje – što posebno važi za one koji radno vrijeme provode sjedeći u kancelariji.

Upravo zbog tako gustog rasporeda, većina ljudi se odlučuje da vježbe radi u večernjim satima, kad dođu sa posla. Ipak, to vrijeme nije najdjelotvornije za vježbanje.

Vježbanje u kasnim satima nije lak zadatak, jer je, prije svega, teško natjerati se na vježbanje, kad umorni dođete sa posla. Mada je važno napomenuti da je vježbanje u bilo koje doba dana dobro za vas, maksimum od rekreacije možete da dobijete ako vježbe radite ujutru. Vježbanje u jutarnjim satima će vas razbuditi, pokrenuti cirkulaciju u tijelu, kao i metabolizam, koji će tokom dana onda trošiti više kalorija.

Jutarnje vježbe pomažu i da lakše kontrolišete apetit tokom dana. Još jedna dobra stvar je činjenica da su teretane u jutarnjim satima prazne, pa možete na miru da se rekreirate. Ne bi bilo loše i da se držite utvrđenog rasporeda i vježbate svakim danom u određeno vrijeme, jer će tako vaše tijelo vremenom naučiti to, pa će baš ta satnica postati najučinkovitija za vas, prenosi lepotaizdravlje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here