“Jedan od pet miliona”: Izneseni zahtjevi i poruka spremnosti za dijalog

0
89

Na protestu “Svi kao jedan – Jedan od pet miliona” pročitani su zahtjevi za formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova, izbor novog sastava Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i izbor tehničkog i uređivačkog tima Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.

Navedeno je da sastav REM-a mora biti “na ravnopravnim osnovama” po broju predstavnika vlasti i opozicije.

“Uslov je i izbor tehničkog rukovodstva i uređivačkog kolegijuma informativnog programa RTS i RTV koji bi u prijelaznom periodu činile nestranačke ličnosti koje bi delegirala vlast i opozicja”, navodi se.

Pročitano je da su predstavnici protesta “Jedan od pet miliona” spremni za razgovor sa nadležnim organima i da će u narednim danima delegirati predstavnike za sve tri predložene radne grupe.

“Za pokretanje dijaloga odredili smo ne samo predstavnike opozicionih stranaka već i predstavnike strukovnih udruženja”, poručeno je sa skupa.

Demonstranti su poslije pročitanih zahtjeva krenuli u šetnju ka zgradi Vlade Srbije i Slaviji.

“Slobodna Srbijo, i danas smo pokazali da smo dostojanstveni, slobodni, civilizovani. Hajde sada da pokažemo ponovo u Beogradu da je Beograd svijet i neka cijeli svijet vidi koliko nas danas ima”, poručeno je prije same šetnje.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here